Incredibila poveste a doamnei C.J. Walker, femeia care s-a transformat dintr-o simplă spălătoreasă într-o celebră milionară


Imagine: Michael Ochs Archives / Stringer + prelucrare proprie

Povestea doamnei C.J. Walker este una spectaculoasă, căci femeia a ajuns milionară, după ce trăise mulţi ani într-o sărăcie lucie. Născută într-o plantație din Louisiana în 1867 și orfană la 7 ani, C.J. Walker reprezintă un exemplu despre cum poţi reuşi singur în viaţă, doar urmându-ţi cu perseverenţă calea. Sarah Breedlove (ăsta era numele ei adevărat) a devenit prima milionară femeie din SUA.

În anii 1890, Walker s-a confruntat cu fenomenul căderii părului și a căutat din greu o soluție. A experimentat tot felul de remedii și și-a consultat frații care lucrau într-un salon de coafură. În cele din urmă, a dezvoltat un produs propriu – „Wonder Hair Grower de la Madam Walker”, o formulă de vindecare a părului de pe cap – pe care a început să-l comercializeze în toată țara. Afacerea ei a continuat să crească, pe măsură ce produsul lui Walker s-a răspândit cel mai mult printre femeile afro-americane.

Cheia succesului? „Nu există nicio cale pavată cu flori pentru a atinge succesul”, a spus Walker odată. „Și dacă există, nu am găsit-o, căci, dacă am realizat ceva în viață, a fost pentru că am fost dispusă să muncesc din greu”.

Walker a murit pe 25 mai 1919. A doua zi, cotidianul „New York Times” i-a scris un necrolog impresionant. „Moartea ei ne aminteşte de povestea neobișnuită a modului în care o femeie poate ajunge de la poziţia de spălătoreasă, câştigând doar 1,5 dolari pe zi, într-o poziţie de avere şi faimă. Estimările averii doamnei Walker se ridică la 1.000.000 de dolari. Femeia a spus că nu-și dorește banii pentru ea însăși, ci pentru binele pe care ea îl putea face. A cheltuit 10.000 de dolari în fiecare an pentru educația băieţilor şi fetelor de culoare, trimiţând anual 6 tineri la Tuskegee Institute. Recent, femeia a donat 5.000 de dolari la Conferința Națională de Lynching”.

La un secol de la moartea ei, Walker este în continuare o poveste plină de inspiraţie pentru antreprenori.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock