Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibila poveste a doamnei C.J. Walker, femeia care s-a transformat dintr-o simplă spălătoreasă într-o celebră milionară

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: Michael Ochs Archives / Stringer + prelucrare proprie

Povestea doamnei C.J. Walker este una spectaculoasă, căci femeia a ajuns milionară, după ce trăise mulţi ani într-o sărăcie lucie. Născută într-o plantație din Louisiana în 1867 și orfană la 7 ani, C.J. Walker reprezintă un exemplu despre cum poţi reuşi singur în viaţă, doar urmându-ţi cu perseverenţă calea. Sarah Breedlove (ăsta era numele ei adevărat) a devenit prima milionară femeie din SUA.

În anii 1890, Walker s-a confruntat cu fenomenul căderii părului și a căutat din greu o soluție. A experimentat tot felul de remedii și și-a consultat frații care lucrau într-un salon de coafură. În cele din urmă, a dezvoltat un produs propriu – „Wonder Hair Grower de la Madam Walker”, o formulă de vindecare a părului de pe cap – pe care a început să-l comercializeze în toată țara. Afacerea ei a continuat să crească, pe măsură ce produsul lui Walker s-a răspândit cel mai mult printre femeile afro-americane.

Cheia succesului? „Nu există nicio cale pavată cu flori pentru a atinge succesul”, a spus Walker odată. „Și dacă există, nu am găsit-o, căci, dacă am realizat ceva în viață, a fost pentru că am fost dispusă să muncesc din greu”.

Walker a murit pe 25 mai 1919. A doua zi, cotidianul „New York Times” i-a scris un necrolog impresionant. „Moartea ei ne aminteşte de povestea neobișnuită a modului în care o femeie poate ajunge de la poziţia de spălătoreasă, câştigând doar 1,5 dolari pe zi, într-o poziţie de avere şi faimă. Estimările averii doamnei Walker se ridică la 1.000.000 de dolari. Femeia a spus că nu-și dorește banii pentru ea însăși, ci pentru binele pe care ea îl putea face. A cheltuit 10.000 de dolari în fiecare an pentru educația băieţilor şi fetelor de culoare, trimiţând anual 6 tineri la Tuskegee Institute. Recent, femeia a donat 5.000 de dolari la Conferința Națională de Lynching”.

La un secol de la moartea ei, Walker este în continuare o poveste plină de inspiraţie pentru antreprenori.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal