Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce frumos se văd Munţii Făgăraş din apropiere de Cluj, la peste 150 de kilometri distanţă!

895

blank
Imagine: pagina de Facebook Andrei Pletea

Foarte interesantă postarea de pe pagina personală de Facebook a domnului Pletea Andrei. Autorul spune că a reuşit să fotografieze Munţii Făgăraş din apropiere de Cluj-Napoca. Distanţa dintre cele două puncte este de 155 de kilometri (conform lui Google Maps). Dar, foarte rar se pot vedea Munţii Făgăraş tocmai de la Cluj. Iată ce ne spune Pletea Andrei în postarea sa:

În drum spre Sălicea, satul de lângă Cluj-Napoca în care locuiesc eu, m-a străfulgerat un gând: “Oare nu se văd Făgăraşii de pe Vârful Măgurii? S-ar putea, fiindcă la altitudini mari a bătut foarte tare vântul în ultimele zile, curăţându-se astfel atmosfera. În plus, o scurtă drumeţie pe frumoasele dealuri din Sălicea e întotdeauna binevenită!”. Aşa că nu am mai stat pe gânduri. Am ieşit din drumul principal, am parcat maşina şi am luat cu asalt povârnişul celui mai frumos vârf de deal din împrejurimile Clujului: Măgura Sălicii.

Ei şi iată că s-a meritat! Imaginaţi-vă doar cât de valoros poate fi pentru un clujean să poată vedea măreţia celor mai înalţi munţi ai României de la nici 20 de minute de centrul oraşului. Ceea ce e şi mai spectaculos, este faptul că unghiul este extrem de interesant, fiindcă nu se văd doar Făgăraşii, ci şi Cheile Turzii! Cum ar fi să te poţi uita la cele mai spectaculoase chei din Transilvania şi totodată să vezi şi cei mai înalţi munţi din România prin deschizătura acestora? Ei bine, acest lucru este posibil de vreo două sau trei ori pe an, de pe Vârful Măgura Sălicii! Făgăraşul şi Cheile Turzii într-un singur cadru! Şi evident, Făgăraşul vine la pachet cu Vârful Moldoveanu, care se vede şi el foarte bine, undeva la dreapta cheilor.

Frumoasă descrierea domnului Pletea Andrei şi frumoasă e şi priveliştea!

blank
Imagine: prelucrare proprie
blank
Imagine: Pagina de Facebook Andrei Pletea

Interesant e că şi Ceahlăul, cea mai înaltă culme muntoasă din Moldova, se vede chiar şi mai bine de pe Bucium, în apropiere de Iaşi, distanţa dintre cele două puncte fiind de aproximativ 120 de kilometri.

blank
Imagine: Pagina de Facebook Ovid Meyer
Orgoni Crystal