Coşoveni, localitatea din judeţul Dolj unde au loc întâmplări misterioase! Iar totul e din cauza uriaşilor care, venind din cer, au trăit aici în timpuri imemoriale…

  •  
  •  
  •  
  •  

cosoveni gigantiRomânia este plină de locuri misterioase, din care s-au născut tot felul de legende şi povestiri ce par a fi “paranormale”. Iar unul dintre aceste locuri este comuna Coşoveni, din judeţul Dolj, care, conform ultimului recensământ număra în jurul a 3.000 de suflete. Aici, spun localnicii, s-au semnalat lumini ciudate şi zgomote stranii, dar şi sentimentul că cineva necunoscut, din umbră, îi urmăreşte pe oameni.

De fapt, Coşoveni a devenit localitate “celebră” odată cu descoperirea în comună a oaselor unui elefant preistoric, vechi de 2 milioane de ani; elefantul a fost găsit la 6-8 metri adâncime, într-o fostă carieră de piatră.

Dar, localnicii nu sunt suprinşi de acest lucru. Bătrânii satului vorbesc de faptul că, în conformitate cu legendele pe care ei le ştiu de la strămoşii lor, pe locurile acestea ar fi coborât din cer mai mulţi uriaşi, cărora le-au plăcut atât de mult locul, încât au hotărât să rămână aici. Uriaşii au trăit în armonie cu oamenii din zonă, până când au descoperit… vinul! Însă, licoarea bahică le-a întunecat minţile giganţilor, care au început să se lupte atât între ei, cât şi cu oamenii. Atunci, localnicii au cerut ajutor divinităţii, care a trimis un înger. Acesta i-a luat pe toţi oamenii şi i-a urcat pe un munte uriaş, lăsându-i pe uriaş în ţinutul jos, ce a fost inundat, ucigându-i pe toţi uriaşii.

Interesant că această legendă locală se aseamănă într-un fel cu povestea potopului lui Noe din Biblie, cu doar câteva mici diferenţe. În plus, geologii au confirmat că în vechime, pe aceste meleaguri, a existat o apă imensă, Marele Lac Getic, ceea ce înseamnă că legenda coşovenilor are un sâmbure de adevăr.

Şi totuşi, chiar dacă a trecut timpuri preistorice de când au existat uriaşii pe aceste meleaguri, localnicii din comuna Coşoveni au simţit dintotdeauna o prezenţă necunoscută la ei în localitate, de parcă cineva sau ceva i-ar urmări. Iată ce declară, de exemplu, unul din localnici: “E o senzaţie cumplită. Deşi nu vedem pe nimeni, simţim permanent o senzaţie stranie. Ca şi cum cineva ne-ar urmări, ne-ar analiza. Iar din lac se aud tot felul de zgomote ciudate, ca nişte lovituri într-o imensă poartă metalică”. Lacul de care vorbea localnicul a fost amenajat artificial pe locul vechii cariere de piatră, acolo unde s-a descoperit oasele elefantului de 2 milioane de ani vechime.

Şi dovadă că uriaşii chiar au existat în zonă şi nu sunt doar un mit o reprezintă mărturia unui bătrân care povesteşte că la începutul celui de-al doilea război mondial a fost găsit în zonă un craniu gigantic: “Bunicul meu mi-a spus că prin anul 1940 în zonă a fost descoperit o jumătate de craniu imens. A venit un neamţ de la Bucureşti, având ordin de la Mareşalul Antonescu, pentru a-l ridica. Bunicul meu îmi spunea că doar ochii aveau 20-30 cm diametru”.

Să fi fost Coşoveni una din zonele unde au trăit giganţii în trecutul îndepărtat al omenirii?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu