Misterioasa comoară de argint a împărătesei Maria Tereza – ea s-ar afla ascunsă într-o peşteră din România, iar francezii au cercetat-o în secret după Revoluţie


În România există o mulţime de comori descoperite sau nedescoperite încă. Una din comorile cele mai misterioase, despre care am mai vorbit în anii trecuţi, este comoara lui Decebal, celebru rege al dacilor. Se crede că aceasta ar fi ascunsă undeva în râul Strei, în judeţul Hunedoara (citiţi mai multe în acest articol: Fabuloasa comoară a lui Decebal a existat vreodată? Dacă da, ea se află în judeţul Hunedoara, undeva pe râul Strei…)

O altă comoară misterioasă ascunsă în România, dar mai puţin cunoscută, este cea cu numele de „comoara de argint a Mariei Tereza”. Maria Tereza (1717-1780) a fost conducătoarea Imperiului Habsburgic, care conţinea şi actualul Banat românesc. Acolo se află şi peştera Izverna, situată în nordul judeţului Mehedinţi; în această peşteră se presupune că s-ar ascunde o fabuloasă comoară de argint a Mariei Tereza.

Din peşteră izvoreşte o apă extrem de bună… dar oare de ce ea este atât de bună? Precum se ştie, unde este mult argint apa este foarte curată, plată şi bună de băut.

Imediat după revoluţie, în primele luni din 1990, în zonă a sosit cu echipa sa de scafandri celebrul Jacques-Yves Cousteau, care a stat zile bune aici. Permisiunea de a cerceta peştera era semnată personal de primul-ministru de atunci, Petre Roman. Culmea este că niciun român, fie autoritate, fie localnic, nu a avut voie să stea lângă francezi. Ce-au cercetat acolo francezii? Au descoperit celebra comoară?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO