O informaţie ascunsă de Biblie: noi suntem urmaşii diavolilor? De vină ar fi Lilith, daimonul-femeie, dar şi arhanghelul-negru Samael


Aşa cum am mai spus şi în alte articole (vedeţi articolul meu din 2017 – Lilith a fost prima soţie a lui Adam, nu Eva, dar Biblia a păstrat secretul…) – diferite tradiţii ezoterice ne încredinţează că nu Eva a fost prima femeie plămădită pe lume. Simbolul degenerat al şarpelui, care poate fi recunoscut, orice s-ar zice, drept factor al iniţierii, se regăseşte în episodul izgonirii lui Adam şi a Evei din paradisul terestru. Şarpele acesta era demonul, care, într-adevăr, a adus omenirii cunoaşterea dându-i Evei mărul, afară numai dacă aceasta nu va fi fost altă fiinţă decât cea pe care ne-o pârăşte Biblia, fiindcă nu se poate şti prea bine cine a fost femeia primului muritor.

O veche legendă talmudică, foarte puţin ortodoxă, pe care o găsim în orice mare enciclopedie, face ca Adam să fi avut două femei: pe Eva şi pe Lilith. Când Dumnezeu l-a alungat din Eden, Adam a parăsit-o pe femeia care plecase urechea la ademenelile şarpelui şi îl făcuse şi pe el să muşte din fructul oprit. O versiune din Enciclopedia lui Bayle susţine că Eva, abia plămădită de Dumnezeu, şi-a şi pierdut fecioria şi, cum Adam adormise de pe urma acestei prime oboseli conjugale, şarpele s-a prezentat ispitind-o.

După alţi exegeţi, s-ar părea că mai veridică e varianta că Adam, după ce a păcătuit, a rămas surghiunit de o sută de ori cincizeci de ani – prin urmare cinci milenii – perioadă pe care a petrecut-o alături de cealaltă femeie, făcută ca şi el din pământ. Femeia aceasta se numea Lilia sau Lilith. Femeia părăsită de Adam era Eva, care, după ce păcătuise dând ascultare diavolului, îi adusese pe lume pe Abel şi pe Cain. În Talmud, cartea sfântă a evreilor, citim că principalul daimon-femeie era Lilith, caracterizată în special prin părul ei foarte lung. Era de o frumuseţe neînchipuită şi stârnea pe toţi bărbaţii, care erau cuprinşi de îndată de pofta de a se împreuna cu dânsa, dar şi pe femei, care erau şi ele îmboldite de dorinţa împotriva firii de a se hârjoni cu ea în desfătări voluptuoase. Ei i se adresează în Uneltirea celor Şapte invocaţia magică:«Nu ne chinui, Lilith, îndepărtează-te, Nehemiah!»

După Sepher-A-Zohar, ea ar fi fost în realitate seducătoarea lui Adam, în vreme ce pe Eva ar fi amăgit-o arhanghelul negru Samael. Din împreunările magice ale lui Lilith cu Adam s-ar fi născut Egregorii, sau Veghetorii, despre care vorbesc Manuscrisele de la Marea Moartă, identificându-i, cu nişte «îngeri», sau Iniţiatori ce veneau de pe alte planete.

Oricum am întoarce lucrurile, la rădăcina arborelui nostru genealogic am avea drept strămoşi un diavol sau o străbună care era demon. Sau şi una şi alta! Strămoşii cărora le datorăm aceste tradiţii păreau adânc încredinţaţi de aceste fapte! O altă tradiţie face din Lilith prima fiinţă omenească, existând deci înaintea lui Adam, pe care ea l-ar fi născut sau cel puţin l-ar fi văzut venind pe lume.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO