Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Statuetele mişcătoare din biserici

147

sf-mariaUn grup de adolescenţi şi tineri, care la data de 14 februarie 1985 se rugau în Biserica Sfânta Maria, în ţinutul Kerry, au văzut cum statueta lui Iisus Hristos le-a întins mâna dreaptă şi cum statueta Madonnei a deschis ochii. O lună mai târziu, locuitorii orăşelului Bellidesmond au anunţat că statueta Fecioarei Maria din biserică din localitate şi-a schimbat poziţia, iar pe buzele ei a apărut un zâmbet trist. Acest lucru a fost confirmat în scris şi de slujitorii bisericii.

În acest fel a început o perioadă neobişnuită, când în toată Irlanda, obiectele de cult religios au început să manifeste în public un grad mai mare sau mai mic de mobilitate.

Cea mai uimitoare întâmplare a avut loc în seara de 22 iulie, în orăşelul Bollenshpeatle. Când Clara O’Magony, de 17 ani, şi mama sa, Sharon, voiau să plece acasă după ce s-au rugat, statueta de 152 de kilograme a Fecioarei Maria, care se găsea la intrarea în biserică, a făcut un pas înainte, apoi s-a întors la locul său. Această ştire a stârnit o agitaţie de nemaiîntâlnit printre credincioşii din împrejurimi: pe parcursul lunilor care au urmat, sute de oameni din toată Irlanda au venit în acest orăşel pentru a vedea cu propriii ochi minunea. Mulţi dintre aceşti vizitatori au fost martorii unor lucruri incredibile: statueta uriaşă se legăna pe călcâie, mişca din umeri, întorcea capul.

La un moment dat, într-o seară târziu, sergentul John Murray, cel care avea grijă de menţinerea ordinii în acel locaş, a fost surprins să vadă uriaşă statueta cum a făcut câţiva paşi înainte şi înapoi, iar apoi a întors capul către el şi a început să se rotească într-un loc. Speriindu-se foarte tare, poliţistul a cerut ajutor prin staţie, dar la sosirea întăririlor statueta s-a liniştit, străjuind în continuare intrarea în biserică.

Doi vandali raşi în cap s-au năpustit asupra statuetei cu topoarele şi ciocanele

La data de 31 octombrie, în acest orăşel a avut loc un eveniment tragic: în seara acelei zile, doi vandali raşi în cap s-au năpustit asupra statuetei cu topoarele şi ciocanele, i-au zdrobit capul, mâinile, cununa de pe cap şi i-au speriat pe credincioşii aflaţi la rugăciune. Sărind într-o maşină împreună cu un al treilea complice, care filmase totul cu o cameră video, vandalii au dispărut. Însă au fost prinşi foarte repede şi condamnaţi de tribunalul local.

Cercetătorii britanici ai fenomenelor anomale enumeră 47 de locuri în Irlanda, unde pe parcursul anului 1985 au fost semnalate numeroase cazuri de mişcare a statuetelor şi alte exemple de întâmplări fenomenale legate de Fecioară Maria şi de Iisus Hristos.

Fenomenul statuetelor mişcătoare

Un alt cercetător a adunat într-o carte Vezi şi crede: statuetele mişcătoare din Irlanda mai mult de 100 de mărturii şi notiţe jurnalistice închinate acestor evenimente.

Răspunsurile la întrebările care apar în legătură cu aceste fenomene nu sunt decât două, după părerea cercetătorilor: fie este vorba despre o minune supranaturală, trimisă irlandezilor de sus, fie sunt nişte efecte optice, halucinaţii în masă. Specialiştii care au studiat ceea ce s-a întâmplat în ţinutul Kerry au arătat că în biserică, între două statuete înalte, se găseşte o ferestruică rotundă, pe care dacă o priveşti îndelung şi apoi îţi îndrepţi privirea către o altă statueta ţi se pare că aceasta îşi schimbă poziţia.

În acelaşi fel, în apropierea luminărilor şi a lămpilor, care luminează statuetele în întuneric, privitorul poate avea impresia că statuetele îşi mişca ochii. Este o explicaţie admisă pentru majoritatea minunilor care au loc în întuneric sau în biserici, comentează specialiştii.

Psihologii contemporani susţin una şi aceeaşi idee: când este vorba despre halucinaţii în masă, se pare că cel care vrea să vadă ceva vede întotdeauna, indiferent că acest lucru există sau nu în realitate. În ceea ce priveşte obiectele mistice, această situaţie psihologică se repetă de fiecare dată.

Imaginile sângerânde ale lui Iisus Hristos

Cum poate o statuetă din ghips a lui Iisus Hristos să sângereze, iar icoana Madonnei să plângă? Chiar dacă unora nu le vine să creadă, asemenea întâmplări au loc. În anul 1968, un crucifix din lemn, vechi de 300 de ani, din oraşul brazilian Porto dom Kashnsas a început să sângereze.

Cercetările au arătat că sângele era adevărat. Cu 10 ani în urma acelaşi lucru se petrecuse cu un crucifix din Biserică Sfântul Ignatie din Roma. În luna ianuarie 1981 a sângerat obrazul drept al Fecioarei Maria din orăşelul sicilian Kaltanizetta.

În luna aprilie 1975 au început să sângereze mâinile unei statuete din ghips a lui Hristos, care aparţinea unei americance din statul Pensylvanya. Cel mai mult sângele curgea vinerea şi în zilele de sărbătoare. Statueta a fost analizată cu raze Roentgen, dar nu s-a descoperit nici o urmă a unui rezervor sau a vreunui alt mecanism. Veridicitatea sângelui a fost dovedită. Este adevărat că conţinea o cantitate mai mică de hemoglobină (dovada a faptului că sângele era vechi).

La New Mexico, în luna mai 1979, imaginea lui Hristos de pe o carte poştală plastificata a început de asemenea să sângereze. Această carte poştală a fost cumpărată de Kate Melott. După aceea, cartea a fost văzută de foarte multe persoane. Se pare că sângele curgea chiar de pe suprafaţa plasticului. Verificarea lichidului în Centrul medical din New Mexico a arătat că sângele era adevărat.

Este interesant că în imaginile lui Hristos sângele curge din mâini şi picioare (locul cuielor), frunte (urmele cununei de spini) şi coapse (loviturile cu suliţa), iar lacrimile Fecioarei Maria curg din ochi.

Orgoni Crystal