Cum a intrat în contact celebrul ocultist Crowley cu entitatea „Aiwass”, printr-o „poartă stelară”

  •  
  •  
  •  
  •  

În martie 1904, celebrul ocultist Aleister Crowley şi soţia sa, Rose, au făcut o călătorie la Cairo, unde au întreprins un act magic în apartamentul închiriat. Rezultatul a fost neaşteptat. Neantrenata Rose, ignorantă în lucrările magice a intrat de multe ori în transă, repetând: „Ei te aşteaptă pe tine”. În următoarele câteva zile, ea a dezvăluit că „ei” este tot una cu zeul Horus, care îl alesese pe Crowley pentru o misiune specială, îndrumându-l asupra ritualului prin care urmau să ia contact. Când a întrebat-o ce planetă era asociată cu Horus, ea a răspuns, corect: Marte.

Câteva zile mai târziu, la Muzeul din Cairo, Rose, care nu-l mai vizitase niciodată înainte, l-a condus pe Crowley, foarte sigură pe ea, prin sălile de expoziţie până când au ajuns în faţa unui anume exponat, o oarecum banală stelă de lemn pictată aparţinând celei de-a 26-a dinastii, pe care se afla imaginea unui preot egiptean stând în faţa lui Horus întruchipat ca Ra-Hoor-Khuit, cunoscută de atunci, în lumea ocultă, ca Stela Apocalipsei. Crowley a fost impresionat de potriveala cu numărul exponatului – 666, numărul Fiarei Apocalipsei, cu care Crowley se identifica.

Şi asta l-a făcut pe neîncrezătorul Crowley să ia în serios cuvintele soţiei sale. A dus la bun sfârşit ritualul magic, cunoscut acum pur şi simplu ca „Lucrarea de la Cairo”, care s-a transformat într-un eveniment central pentru bizara sa carieră şi pentru întreaga istorie modernă a ocultismului. Rezultatul a fost intrarea în contact cu o entitate numită Aiwass, care, pe parcursul a 3 zile, 8-10 aprilie 1904, i-a „dictat” lui Crowley ceea ce a devenit cunoscut mai târziu ca „Evanghelia” sau „Cartea Legii”. S-a spus adeseori că, fără această carte, Crowley n-ar fi atins un asemenea statut printre ocultişti.

A fost poarta stelară deschisă de nimeni altul decât de Aleister Crowley, în Cairo, în 1904? Crowley a considerat întotdeauna că spiritul cu care vorbea, Aiwass, era unul dintre Conducătorii Secreţi, sau Maeştrii Ascunşi, care circulau prin ocultismul secolului 19 şi reprezentau o metodă convenabilă pentru conducătorii ordinelor de a-şi întări autoritatea pretinzând că totul vine de la o fiinţă superioară, cu care doar ei se află în contact. Putem aminti aici de Madame Blavatsky, care spunea că ea comunică cu Maeştrii Ascunşi, care sunt fiinţe umane evoluate spiritual ce trăiesc în zone îndepărtate, cum ar fi fortăreaţa muntoasă tibetană.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu