Ce zeu-extraterestru, maiestuos, cu ochi albaştri şi barbă, a sosit în Peru în urmă cu mii de ani? Legendele spun totul!


În zona din jurul lacului Titicaca (Peru), există zeitatea erou-civilizator numită şi „Thunupa”. Iată două mici extrase din lucrarea din anul 1638 a lui Antonio de la Calancha – Cronica Moralizada del Orden de San Augustin en el Peru”, adică „Povestire moralizatoare a Ordinului Sfântului Augustin în Peru”.

* Thunupa a apărut pe Altiplano în timpurile străvechi, venind dinspre nord, împreună cu cinci discipoli. Bărbat alb, cu înfăţişare majestuoasă, cu ochi albaştri şi purtând barbă, el era sobru, puritan, şi propovăduia împotriva beţiei, a poligamiei şi a războiului.

După ce străbătuse mari distanţe prin Anzi, unde întemeiase o împărăţie paşnică, şi-i învăţase pe oameni toate meseriile civilizaţiei, Thunupa a fost doborât şi rănit grav de către un grup de conspiratori invidioşi.

* I-au pus trupul rănit într-o barcă, construită din trestie „totora”, pe care au lăsat-o în derivă pe Lacul Titicaca. Acolo… el a navigat, îndepărtându-se cu o asemenea viteză, încât cei care încercaseră să-l ucidă într-un mod atât de crud au rămas în urmă, îngroziţi şi uimiţi – deoarece lacul acesta nu avea curenţi… Barca a ajuns la mal la Cochamarca, unde astăzi se află râul Desguardero. Tradiţia indiană afirmă că barca a izbit malul cu o forţă atât de mare încât a creat râul Desguardero, care până atunci nu existase. Şi, pe apa astfel eliberată, trupul sfânt a fost purtat la o depărtare de multe leghe, spre malul mării, la Arica…

Există aici ciudate paralelisme cu povestea lui Osiris, marele zeu al morţii şi reînvierii din Egiptul antic. Dar, cine era acest bărbat maiestuos, cu ochi albaştri şi purtând barbă? Se ştie că în trecut, nu existau oameni cu ochi albaştri – citiţi toate detaliile în acest articol: O mare parte din oamenii de astăzi sunt urmaşii zeilor extratereştri cu ochi albaştri, care au coborât din ceruri pe Terra! Dovada este un studiu ştiinţific din 2008. Şi, conform unor studii ştiinţifice, o parte din oamenii de azi cu ochi albaştri ar putea fi urmaşii zeilor extratereştri.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO