Incredibila poveste a „reginei-şobolan”, creatura supranaturală din canalele londoneze

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe site-ul celebrei reviste Smithsonian Magazine, am întâlnit o amplă relatare despre lumea canalelor din Londra. Acestea au fost construite la mijlocul secolului al XIX-lea, dar pentru întreţinerea lor era nevoie de un personal specializat ce alcătuiau breasla „tosherilor” sau a „oamenilor de canal”. Şi astfel, am dat peste povestea despre „Regina-şobolan” sau „Queen Rat”.

Această creatură supranaturală avea adevărata înfăţişare a unui şobolan; ea îi urmărea (invizibil) pe oamenii de canal, când aceştia lucrau, şi când ea observa unul de care îi plăcea, se transforma într-o femeie seducătoare. Dacă omul de canal se dovedea a fi un amant desăvârşit, oferindu-i „reginei-şobolan” o noapte de neuitat, atunci norocul cădea peste bietul om, căci, nu peste mult timp, el se va îmbogăţi şi va avea parte de noroc în viaţă. Nimeni nu şi-ar fi dat seama că „regina şobolan” este o fiinţă supranaturală, căci, deşi ea avea ochii strălucitori asemenea animalelor şi gheare la degete, scenele de amor aveau loc în colţurile întunecate ale canalizării londoneze. Dar, dacă omul de canal şi-ar fi dat seama cine este cu adevărat „regina şobolan” şi ar fi vorbit de asta, norocul său se va transforma în ghinion, căci în curând în viaţa sa va avea parte de un accident groaznic.

Şi tot în acelaşi articol întâlnim şi povestea fantastică a lui Jerry Sweetly, un om de canal care a murit în 1890. Acesta se pare că se întâlni cu „regina-şobolan”, făcu dragoste cu ea, dar fu muşcat de gât (regina-şobolan făcea adesea acest lucru cu amanţii săi pentru a-i marca, astfel încât aceştia să nu fie atacaţi vreodată de şobolani). Jerry o lovi la rândul său pe femeie, care dispăru şi apăr în faţa bărbatului ca un şobolan gigant. Ea îi spuse: „O să-ţi primeşti norocul, băiete de canal, dar încă nu m-ai răsplătit pentru asta!”

Dar, jignirea reginei-şobolan va avea consecinţe serioase pentru Sweetly. Prima sa soţie muri în timpul naşterii, iar cea de a doua nevastă muri pe râu, fiind zdrobită între un debarcader şi o barcă. În familia lui Sweetly se mai născu o fetiţă, care avu doi ochi diferiţi: unul gri şi celălalt albastru. Săracul bărbat, dacă ar fi ştiut, n-ar mai fi lovit-o pe „regina-şobolan”…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu