Oculta Mondială vrea din nou să distrugă creştinismul, susţinând că „Iisus ar fi fost căsătorit cu o prostituată, cu care ar fi avut doi copii”! Câte minciuni!


Iisus Maria MagdalenaProbabil că unii dintre voi aţi aflat deja ştirea „şocantă” conform căreia într-o biblie veche de circa 1.500 de ani s-ar fi descoperit faptul că Iisus Hristos ar fi fost căsătorit cu o prostituată, având doi copii cu ea (sic!). Citez ştirea de pe New Zealand Herald:

Iisus s-a căsătorit cu prostituata Maria Magdalena si a avut copii, potrivit unui manuscris vechi de aproape 1500 de ani, descoperit la Biblioteca Britanică. Așa-numitaEvanghelie pierdută”, care a fost tradusă din aramaică, ar fi dezvăluit noi informaţii uimitoare. Profesorul Barrie Wilson și scriitorul Simcha Jacobovic şi-au petrecut mult timp pentru traducerea textului, care ar arăta că Iisus ar fi avut doi copii, iar Fecioara Maria a fost soția lui Iisus, și nu mama lui.

 „Evanghelia pierdută” nu este prima care susține că Iisus s-a căsătorit cu Maria Magdalena. Atât Nikos Kazantzakis în carte sa din 1953, „Ultima ispită a lui Hristos” și, mai recent, Dan Brown înCodul lui Da Vinci” au susţinut același lucru.

Ce e cu această „Evanghelie pierdută”? Daily Mail ne explică:

Ea a fost scrisă în anul 570 d.Hr. în limba siriacă, o limbă din Orientul Mijlociu, utilizată între secolele 4 şi 8, fiind asemănătoare cu limba aramaică, limba vorbită de Iisus. Scrisă pe pergament din piele de animal, „Evanghelia pierdută” a ajuns în Biblioteca Britanică de aproximativ 20 de ani, după ce a fost deţinută iniţial de British Museum, care a cumpărat-o în 1847 de la un dealer care pretindea că a obținut-o din vechea Mănăstire a Sf.Macarie din Egipt. În ultimii 160 ani, documentul a fost studiat de câteva savanți, dar a fost considerat ca fiind deloc „deosebit”. Până când Simcha Jacobovici, un producător de filme israelo-canadian și Barrie Wilson, un profesor de studii religioase din Toronto, au hotărât s-o studieze. După șase ani de studiu, ei sunt convinși că au descoperit cea de-a cincea evanghelie lipsă, ce trebuie adăugată celor patru evanghelii, scrise de evangheliștii Matei, Marcu, Luca și Ioan, în secolul 1 d.Hr. Jacobovici pretindemanuscrisul este o copie din secolul al 6-lea al unei evanghelii din primul secol.

Gata, am terminat de citat aceste minciuni. Precum am mai repetat şi altă dată, în ultimii 20 de ani, creştinismul a fost atacat mai mult ca niciodată de tot felul de „experţi” care se consideră savanţi, dar care împroaşcă cu noroi în mod intenţionat în creştinism. Şi nu cred că Oculta Mondială ar fi străină de aceste atacuri, din moment ce scopul ei este să distrugă creştinismul şi celelalte religii ale lumii. Să comentez puţin cele afirmate mai sus:

1) Cei doi „specialişti” nu reprezintă altceva decât un regizor de filme şi un profesor de religie. Nu văd aici vreun expert în limba siriacă sau în altă limbă orientală de la începutul mileniului. Doar aceşti experţi în limbaj ar fi putut garanta acurateţea traducerii… până atunci, această traducere nu este decât una făcută de amatori, cu greşelile de rigoare.

2) Nu înţeleg un lucru: timp de 160 de ani, „Evanghelia pierdută” a fost studiată temeinic de mai mulţi savanţi, dar niciunul n-a constatat până în prezent ca ea să aibă informaţii deosebite. Până când s-a trezit un evreu şi un profesor care susţin că a descoperit „senzaţionalul”! Mie aici îmi miroase a făcătură.

3) Afirmaţia că o evanghelie din secolul al VI-lea reprezintă o copie a unei evanghelii din secolul 1, fără dovezi concludente, reprezintă o poziţie care nici măcar n-ar trebui băgată în seamă. Dar evreul Simcha Jacobovici a făcut această afirmaţie pentru a-i acorda „evangheliei” o anumită credibilitate.

4) Să presupunem că traducerea acestui papirus ar fi corectă (ceea ce mă îndoiesc). Acest lucru nu demonstrează nimic; se cunoaşte faptul că gnosticismul a apărut ca o erezie la creştinism încă din primele secole după Hristos. Există mai multe lucrări gnostice din acea perioadă, dar care nu reflectă realitatea, ci viziunea acestor sectanţi cu privire la Dumnezeu, Iisus Hristos şi spiritualitate. Într-un articol din august 2010, Minciuni ordinare împotriva creştinismului (2): “Iisus ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena şi ar fi avut un copil”, demontez foarte clar toate acuzaţiile că Iisus ar fi fost căsătorit şi ar fi avut moştenitori. Şi ştiţi ce surpriză am găsit în acel articol din 2010? Că tocmai acelaşi evreu Simcha Jacobovici se preocupa mai demult în a demonstra căsătoria lui Iisus: „Într-un documentar apărut pe Discovery Channel (Mormântul familiei lui Iisus), regizorul Simcha Jacobovici pretinde faptul că există dovezi precum că Iisus Hristos ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena, iar cei doi ar fi avut un fiu, numit Iuda”. Măi, ce coincidenţă… acest regizor evreu vrea să-şi demonstreze teoria printr-un film documentar şi apoi găseşte dovadă într-o „evanghelie pierdută” de 160 de ani, pe care tot el o traduce! Chiar ne crede proşti!?

Dar, revin la absurditatea acestei teorii:

* Cele 4 evanghelii ale Noului Testament (Matei, Marcu, Luca şi Ioan) sunt primele mărturii ce o prezintă pe Maria din Magdala. Ea apare ca o femeie pe care Iisus o vindecă de posesiune demonică. Evangheliile o arată ca o discipolă a lui Iisus, ce-i ascultă învăţăturile, care a fost martoră la crucificarea lui Iisus şi a fost prima care l-a văzut pe Hristos înviat după trei zile. Unii au spus despre Maria Magdalena că ar fi fost prostituată, dar nici apostolii şi nici Sfinţii Părinţi ai Bisericii creştine n-au vorbit mai mult despre ea decât ca fiind una din discipolii lui Iisus. Ideea că Maria ar fi fost prostituată vine din secolul al VI-lea, atunci când papa Grigorie I a identificat-o ca fiind aceeaşi persoană despre care se vorbeşte în Luca 7:37: “Şi iată era în cetate o femeie păcătoasă şi, aflând că şade la masă, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir”. Cu toate acestea, totul a fost doar o presupunere a papei, pentru că nu există niciun text în Biblie precum că Maria Magdalena ar fi fost prostituată.

* În cele patru Evanghelii canonice, nu există nici măcar o mică referire la vreo relaţie romantică între Iisus şi Maria Magdalena. Unele referiri despre existenţa oarecum a unei relaţii dintre Iisus şi Maria Magdalena se găsesc în câteva evanghelii gnostice, dar acestea au fost scrise la 200 de ani după ce iisus a trăit, şi nu la câţiva zeci de ani, aşa cum au fost scrise cele 4 Evanghelii oficiale. Dacă nici istoricii evrei sau alţi istorici seculari n-au scos nici măcar o vorbă despre această aşa-zisă relaţie, atunci cum putem avea încredere în nişte evanghelii gnostice, scrise la 150-200 de ani după Iisus.

Oricum, Oculta Mondială încearcă să dea din nou o lovitură puternică creştinismului prin aceste „dezvăluiri”, dar n-o să reuşească…


Lasă un comentariu