„Iisus Hristos a fost negru”! Asta susţin arheologii israelieni că au descoperit într-un nou manuscris vechi!


Iisus negruO echipă de arheologi de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit o colecție de suluri vechi din regiunea West Bank, în apropiere de Peșterile Qumran (lângă Marea Moartă) – unde au fost găsite primele suluri în 1947 -, și care promit să verse o lumină nouă asupra vieții și aspectului fizic al lui Iisus Hristos.

Documentele recent găsite, despre care se crede că au fost scrise de către esenieni, rememorează diferite aspecte ale Vechiului Testament și Noul Testament similare cu Manuscrisele de la Marea Moartă, dar oamenii de știință şi-au îndreptat atenția către un fragment ciudat care descrie figura lui Hristos într-o nouă lumină.

Manuscrisele, care au fost datate între 408 î.Hr. şi 318 d.Hr., îl descriu pe Iisus ca având o „culoare mai închisă” la piele decât părinții lui, spune profesorul Hans Schummer. „Este destul de revelator faptul că autorul necunoscut al documentului notează cu o anumită surpriză faptul că pielea copilului este mai închisă la culoare decât cea a mamei și tatălui său”, a spus specialistul.

„Copilul avea culoarea nopţii”, spune un fragment din Scriptură, iar altul adaugă: „În întunericul nopții, nimic nu putea fi văzut din copil, decât albul ochilor săi”.

De asemenea, în manuscrise se vorbeşte şi de Hamshet, fratele vitreg al lui Iosif, care avea un ton închis mai culoare. Termenul folosit în limba ebraică este „cushi”, adică „etiopian”, adică locuitor din Africa.

Sursa: worldnewsdailyreport.com.

P.S. Acest articol îmi aduce aminte de un film din 2008, „Color of the Cross 2: The Ressurection (2008)”, un film controversat care îl prezintă pe Iisus Hristos ca fiind negru. Eu zic că totul e doar o supoziţie şi nimic mai mult. Nu sunt rasist, aşa că nu cred că are mare importanţă dacă Iisus a fost alb sau negru.

 


Lasă un comentariu