Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Trăsurile fantomă, spectre care anunţă moartea regilor englezi

99

trasura fantomaCercetătorii în paranormal au fost intrigaţi de diverse povestiri privind animale fantome, în special cai, ce sunt văzuţi trăgând trăsuri după ei, pe un drum ceţos al unei nopţi întunecate. Ceea ce uimeşte cel mai mult e următorul fapt: dacă obiectele n-au suflet ca fiinţele, cum se face că, alături de cai, sunt văzute şi trăsuri? Trăsurile au fantome? Şi dacă caii n-au murit niciodată cu trăsurile, de ce ele apar ca fiind cuplate împreună, ca într-un ciclu etern? Au fost văzute vreodată trăsuri conduse de ceva invizibil, sau cai spectrali care trag o trăsură invizibilă? Se pare că nu.

Porţile imense de la Black Horse Yard, lângă castelul Windsor (sediul monarhilor Angliei), sunt situate pe drumul principal care duce spre Londra, drum flancat de case construite în secolul al 18-lea. Aici ar apărea acele trăsure fantome, înainte ca un rege sau o regină a Marii Britanii să moară. Ele străbat zona cu o mare viteză, şi nimeni nu ştie încotro se îndreaptă ele, întrucât ele dispar ca o umbră în întunericul nopţii.

Există o poveste care spune că o trăsură fantomă, trasă de doi cai negri magnifici, ar fi aparţinând unui doctor regal care l-a îngrijit pe regele englez Charles al II-lea (1630-1685). Deşi nicio relatare modernă a trăsurii spectrale n-a mai fost raportată în ultimul timp, ultima ei apariţie sugerează în mod sigur că este într-adevăr un semn de moarte, ea apărând înainte de moartea regelui britanic Edward al VII-lea (1841-1910).

“Trăsura fantomă” mai are de asemenea câteva enigme care o înconjoară. Vrea să reprezinte ea un fel de inteligenţă, dincolo de înţelegerea omenească? Sau e doar o rotaţie continuă într-o altă dimensiune şi într-un timp etern, care apare doar atunci când moartea unui suveran englez e pe cale să se întâmple? Cum de naiba nişte cai-fantomă pot şti că va muri un rege?

Orgoni Crystal