Minunea trupului mort al călugărului budist Itigelov: dezgropat după 75 de ani, călugărul arată ca viu în poziţie de meditaţie!


trupul lui ItigelovDe pe un site aflăm o povestire extrem de interesantă despre un călugăr budist rus. Este vorba de Hambo Lama Itigelov, o persoană reală care a studiat în Anninski Datsan (o universitate budistă din Buritya, astăzi aflată în ruine). Acolo, el a obţinut o diplomă în medicină şi în filozofie.

În 1911, Itigelov a devenit Hambo Lama, adică şeful Bisericii budiste din Rusia. El a fost un apropiat al ţarului Nicolai al II-lea, aşa că, după 1917, după venirea bolşevicilor la putere, Itigelov a fost sfătuit să părăsească Rusia. El n-a făcut-o niciodată, iar în 1927, atunci când avea 75 de ani, simţind că i se apropie moartea, le-a spus lamelor sale să înceapă meditaţia pentru moarte.

Ititgelov a lăsat un testament prin care a rugat să fie înmormântat în poziţia în care se afla, adică cea de meditaţie în postura de lotus, într-o cutie de cedru, într-un cimitir tradiţional. Apoi, a mai rugat ca trupul său să fie dezgropat peste câţiva ani…lucrul acesta este uimitor, întrucât aceasta înseamnă că el ştia că trupul său se va păstra.

El n-a mai fost dezgropat peste câţiva ani, ci abia în 2002, aşadar la 75 de ani după moarte. Trupul său a fost transferat la Ivolginsky Datsan, reşedinţa oficială a lui Lama Hambo din ziua de astăzi, fiind examinat şi de oameni de ştiinţă şi de patologi. Ce-au constat? Că acest trup era extrem de bine prezervat, fără semne de degradare evidente, iar muşchii, ţesuturile şi pielea erau intacte. Şi mai interesant e faptul că trupul nu a fost niciodată îmbălsămat sau mumificat.

Interesant e faptul că, chiar şi după câţiva ani, trupul lui Itigelov, deşi este ţinut în aer liber, în contact cu mulţi oameni, la orice temperatură şi umiditate, nu are niciun semn de degradare…Minune, nu?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO