De ce de Halloween, sărbătoare satanică, se întâmplă să moară mari personalităţi ale lumii?


morti de HalloweenRăspunsul la întrebarea din titlu ar putea fi următorul: pentru că Halloween-ul e o sărbătoare a morţii. Conform calendarului satanic noaptea de 31 octombrie este noaptea sacrificiului uman. Atunci au loc sânge şi ritualuri amoroase. Oricum, originile Halloween-ului se află în festivalul celtico-păgân al lui Samhain, zeul morţii şi al spiritelor rele. Atunci, preoţii druizi conduceau ceremonii de adorare diabolice, în care caii, pisicile, oile negrei, şi chiar şi oamenii, erau oferiţi drept ofrandă acestui zeu şi arşi de vii. Mai multe informaţii găsiţi şi în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/halloween-o-mica-istorie-fascinanta/

În acest articol, vreau să scot în evidenţă un alt aspect. Multe din personalităţile lumii au murit pe 31 octombrie, în apropierea sărbătorii Hallaween-ului. Să fie doar o coincidenţă?

1) Anton LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste. El a murit la vârsta de 67 de ani, ca urmare a unui edem pulmonar, pe data de 29 octombrie. Misterios, însă, pe certificatul său de deces, este trecută data de 31 octombrie.

2) Federico Fellini. Născut în 1920, Fellini a fost un mare regizor italian, director al unor filme celebre ca „La strada” (1954), „Nopţile din Cabiria” (1957), „La dolce Vita” (1960), „8 1/2” (1963) etc. A murit pe 31 octombrie 1993.

3) Indira Gandhi. Celebru politician şi prim-ministru al Indiei. A fost asasinată de 2 din gărzile sale de corp pe 31 octombrie 1984.

4) Harry Houdini. Cine n-a auzit de el? A fost cel mai mare magician al omenirii. A murit pe 31 octombrie 1926.

5) River Phoenix. Un tânăr talentat actor american, ce promitea să devină o vedetă. A decedat pe 31 octombrie 1993.

6) Charles T.Russell. Fondatorul sectei „Martorii lui Iehova”. A murit pe 31 octombrie 1916.

7) James Logan. Mare om de stat şi biolog american. A murit la vârsta de 71 ani pe 31 octombrie 1751.

8 ) Ioan al VIII-lea Paleologu. Mare împărat bizantin. Moare pe 31 octombrie 1448.

9) Mehmet Koprulu. Mare vizir al Imperiului Otoman, celebru pentru că a redat Imperiului Otoman gloria pierdută de odinioară. A murit pe 31 octombrie 1661.

Şi exemplele pot continua. Desigur că mulţi vor putea spune că în fiecare zi din an s-au născut şi au murit personalităţi, dar parcă în această zi de 31 octombrie au murit mult prea multe personalităţi din domeniul religiei/spiritualităţii, filmului şi politicului.


ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO