Papa Francisc spune despre diavol că este o „fiinţă reală”! Ce secrete ne ascunde papa despre acest „demon”? Să aflăm adevărul!

11.995 vizualizari

papa Francisc diavolPapa Francisc menționează în mod regulat diavolul în discursurile publice și pe Twitter, cu trimiteri la diavol, Satana, Răul, Tatăl minciunilor, Şarpele cel vechi, Ispititorul, Seducătorul, Balaurul cel Mare, Inamicul sau Demonul. Terminologia de „șarpe” și „dragon” face aluzie la reptilieni (sau „Anunnaki”). Iată ce scrie site-ul CNN.com:

Pentru papa Francisc, diavolul nu este un mit, ci o persoană reală, inamicul cel mai mare al Bisericii. Iar Francisc se referă la diavol în mod continuu. De ce Papa Francis este atât de interesat de prințul demonilor? Preocuparea aparentă a lui Francisc faţă de diavol nu este o chestiune teologică sau escatologică, ci o chemare la arme, o invitație la acțiune imediată, oferind măsuri foarte concrete de a lupta cu diavolul și cu domnia răului în lumea de astăzi. Papa Francisc spune că Biserica este mult prea tăcută despre diavol, considerat a fi o simplă metaforă.

În primele luni ale pontificatului lui Francisc în 2013, diavolul a apărut frecvent în mesajele sale. În primul său discurs major pentru cardinalii care l-au ales, pontiful argentinian le-a reamintit: „Să nu cedăm în pesimism, pentru că amărăciunea ne oferă diavolul în fiecare zi.” În mai multe predici de zi cu zi în capela casei de oaspeți din Vatican, Papa a relatat mai multe povești diabolice. Papa a mai subliniat faptul că noi nu trebuie să fim naivi: „Demonul este abil: el nu este aruncat afară pentru totdeauna, acest lucru se va întâmpla numai în ultima zi.”

Francisc a emis, de asemenea, apeluri către credincioşi: „Diavolul, de asemenea, există în secolul 21, și trebuie să învățăm din Evanghelie cum să luptăm împotriva lui”, a avertizat Papa, adăugând că creștinii nu ar trebui să fie „naivi” despre căile diavolului. Recunoscând viclenia diavolului, Francis a predicat odată: „Diavolul este inteligent, știe mai multe decât toţi teologii împreună.”

P.S. Ca o mică glumă, aş spune: Prea Sfinţia Voastră, nu vă mai uitaţi atât de mult în oglindă! Am spus de mai multe ori, papa Francisc este omul Ocultei Mondiale (vedeţi, de exemplu, ultimul articol: Papa Francisc joacă un teatru ieftin, tunând şi fulgerând împotriva capitalismului şi bogăţiei… Dar, în acelaşi timp, el cere o “nouă ordine economică mondială”, făcând astfel jocul periculos al Ocultei Mondiale!). Acum, e interesant faptul că papa Francisc spune că „diavolul este o persoană reală”, ca şi cum l-ar fi văzut faţă în faţă. Şi sunt sigur că Papa Francisc ştie mai multe decât lasă să se înţeleagă…