Unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii: simbolul crucii îşi are originea în vechea Atlantida?

  •  
  •  
  •  
  •  

atlantida si cruceDeşi am fost plecat în vacanţă, seara nu puteam să adorm fără să citesc măcar 2 ore. Şi am citit diferite cărţi interesante, iar una dintre ele este excepţionala carte a lui Ignatius Donnelly, intitulată „Atlantis, The Antedeluvian World”, adică „Atlantida, lumea de dinainte de Potop”, apărută acum peste 100 de ani (nu cred că această carte a fost tradusă în limba română, deşi ar merita). De ce spun că e excepţională? Pentru că autorul a făcut o cercetare colosală prin sute de cărţi şi documente pentru a demonstra faptul că Atlantida a existat cu adevărat şi că acest continent a fost distrus de Potopul lui Noe. Interesantă şi fascinantă ipoteză!

Am să vă vorbesc despre câteva subiecte din această carte, dar, în acest articol, am să mă opresc la unul extrem de interesant, cel referitor la originea crucii, care nu e odată cu începuturile creştinismului, ci mai demult, dinaintea potopului lui Noe, atunci când exista şi Atlantida. Şi, se pare că, la origini, crucea reprezenta vechiul continent al Atlantidei.

Iată ce spune mai întâi istoricul roman Josephus: Grădina Edenului era străbătută de un fluviu, care străbătea cam tot pământul și era împărțit în patru.” Dacă vom considera că Grădina Edenului este identică cu Atlantida, atunci, în cele patru părți, vom vedem originea crucii, iar fluviul care „înconjoară întreg pământul” poate fi minunatul canal al Atlantidei, descris de către Platon. Interesant că fluviul împărţit în patru, sau cele 4 râuri, apare şi în alte tradiţii, ca de exemplu în cele scandinave, chinezeşti, tibetane, budiste sau evreieşti.

Platon ne spune că cele patru râuri curgeau în Atlantida în direcții opuse (est, vest, nord, sud), pornind de la un vârf de munte central. Și aceste patru râuri formau crucea… Dacă aceasta este adevărata origine a crucii pre-creştine, atunci de ce acest simbol a fost adoptat şi el de Biserica Catolică de la origini? Pentru că locuitorii de pe Atlantida au fost pedepsiţi de Dumnezeu cu Marele Potop, întrucât erau păcătoşi… iar Biserica Catolică adoptă un simbol al Atlantidei!?  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner