Ochate, localitatea blestemată unde oamenii mor pe capete

ochateEpidemii ucigătoare şi vizite extraterestre, o dezvoltare bruscă dublată de morţi suspecte, toate aceste fenomene s-au concentrat în sătucul Ochete, aflat în regiunea autonomă Castilia y Leon, din vestul Spaniei.

O istorie bizară

Prima menţionare a sătucului Ochate datează din 1134, sub numele de Goate – Poarta spre Cer, Poarta Misterelor sau Poarta Frigului, în traducere. La peste o sută de ani de ani de la prima atestare, în 1254, în scriptele sătucului apar mai multe menţiuni de spre diavoli, satul şi locuitorii săi dispărând de pe faţa pământului.

Încetul cu încetul, după sute de ani, scripturile de pe la 1750 semnalează şase locuitori stabiliţi în Ochate. Din acea perioadă, sătucul începe să se dezvolte, devenind una dintre cele mai prospere localităţi ale regiunii Castilia y Leon. Dar, un secol mai târziu, trei epidemii ucigătoare lovesc Ochate, la doar câţiva ani distanţă – în 1860, 1864 şi 1870.

Epidemii selective

Ciudat, singurii care s-au îmbolnăvit au fost locuitorii de aici, deşi existau legături comerciale cotidiene între ei şi ţăranii din satele învecinate, aflate la doar câţiva kilometri distanţă. În 1870, vecinii celor din Ochate, deveniţi ciocli de ocazie pentru bolnavii de aici, l-au îngropat pe ultimul locuitor al sătucului blestemat.

Cimitirul din Ochate devenise neîncăpător, morţii ajungând în gropi săpate pe stradă sau chiar în centrul localităţii. În aceeaşi perioadă, manuscrisele locului au mai semnalat şi dispariţii misterioase ale sătenilor din zonă, dar şi apariţia unor cadavre calcinate. Din acel moment, s-a aşternut uitarea peste Ochate.

Dar numai până în 1981, când un cercetător aflat în trecere pe aici, Prudencio Muguruza, descoperă un fenomen straniu, imortalizându-l într-o fotografie. Pe timp de noapte, satul aflat în ruină era luminat de o rază conică, venită dintr-o sferă uriaşă care plutea pe cerul localităţii moarte.

Fenomene stranii

În ultimele zeci de ani, apariţii, zgomote şi fiinţe misterioase au fost remarcate de trecătorii prin Ochate. Martori oculari vorbesc de apariţii ale unor OZN-uri uriaşe, ale unor fantome, cu precădere a unei doamne în negru, dar şi a unui călugăr care bântuie prin ruinele schitului din sat.

Alţi martori povestesc despre voci venite din neant: cea a unei fetiţe strigă „Pandora”, altele sunt ale unor certăreţi care îşi dispută o uşă deschisă sau închisă, în timp ce alte fantome le strigă vizitatorilor să plece cât mai repede, pentru a nu ajunge şi ei blestemaţi.

Ucişi de plante toxice?

În apropierea satului Ochate a fost scoasă din pământ o stranie necropolă din epoca troglodiţilor, săpată în stâncă. La interior n-a fost găsit niciun cadavru, dar mormintele şi sarcofagele parcă erau destinate să adăpostească trupuri nu mai mai înalte de 1,40 de metri.

Biologii au stabilit că în zona localităţii există concentrări de plante toxice şi mortale. Alţi cercetători au povestit despre prezenţe invizibile care îi atingeau pe umăr, şoptindu-le ameninţări. În 1987, un pasionat de paranormal, Alberto Fernandez, s-a sinucis în Ochate. Fantoma sa le-a apărut prietenilor, veniţi aici să-i continue studiile.

Sursa: www.evz.ro