Visarion, un “Mesia” alcoolist

158

robert-powellNu demult, în România, a apărut o nouă sectă, extrem de periculoasă, sosită din Rusia via Republica Moldova, unde are mulţi adepţi. Proaspătul Mesia este Visarion. Pe numele său adevărat Nikolai Anatolievici Torop, s-a născut în 1961, la Krasnodar. Fost lăcătuş, mai târziu miliţian, Nikolai a fost concediat pentru beţie şi când a avut, în 1990, prima “viziune”, nu avea ocupaţie stabilă.

“Viziunea” coincide ciudat de exact cu apariţia pe ecranele sovietice a filmului lui Zeffirelli, “Iisus din Nazaret”. Asemănarea fizică a lui Nikolai Anatolievici cu actorul care interpreta rolul lui Iisus a născut în mintea primului ideea identificării sale cu Mântuitorul. Nikolai, “Fiul lui Dumnezeu”, a înfiinţat rapid “Biserica ultimului Testament”.

Visarion propovăduieşte sfârşitul lumii, care ar veni în 2003. Numai membrii “Bisericii ultimului Testament” au şansa de a supravieţui următorilor cinci ani, perioada în care li se va schimbă codul genetic şi se va naşte o nouă rasă de oameni. Cât de dreptate a avut, se vede…

Admiratorii lui Visarion construiesc în Siberia un oraş în care vor înfrunta iminentul potop. Oraşul se numeşte “Cuvântul”, sau “Oraşul Soarelui”, şi are o populaţie de aproximativ 5.000 de locuitori. Acesta este construit în întregime din lemn, pentru a evita poluarea. În centrul oraşului se află un templu de 45 metri, construit special pentru Visarion şi familia acestuia.