Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fecioara neagră din Montserrat, locul unde ar trebui să vină toţi bărbaţii însuraţi

591
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Fecioara din Montserrat, cunoscută şi sub numele de La Morenita, sau Fecioara întunecată, este venerată din anul 888, când nişte păstori, sub protecţia unui grup de îngeri, au găsit-o ascunsă în Sierra de Montserrat. Se crede că această statuite a fost sculptată de însuşi Sf. Luca şi că Sf. Petru a adus-o de la Ierusalim la Montserrat, unde a rămas netulburată sute de ani.

Curând după descoperire, cardinalul din Manresa a încercat să mute statuia, care însă nu s-a clintit. Contele de Barcelona a devenit primul ei protector, iar fiul lui i-a ridicat un altar în 932, aşezământ sanctificat de regele Lothar al Franţei în 982.

Astăzi, Montserrat este atât centru de pelerinaj, cât şi de răspândire a naţionalismului catalan. Cupluri căsătorite vin aici din întreaga Spanie pentru a le fi binecuvântată uniunea de către Fecioară, pentru că, potrivit zicalei: “No est ben casat qui no dun la done a Montserrat”, adică „Un bărbat nu este cu adevărat însurat până ce nu şi-a dus mireasa la Montserrat.” De asemenea, se bănuieşte că, odinioară, acest sanctuar a adăpostit un altar dedicat lui Venus, zeiţa frumuseţii, mama iubirii, regina râsului, stăpâna graţiilor şi a plăcerii şi patroana curtezanilor.

Orgoni Crystal