În urmă cu peste 2.000 de ani, un grec a vizitat Arctica şi a descoperit un tărâm misterios, denumit Thule şi locuit de hiperboreeni nemuritori…


Cine a fost primul explorator care a vizitat Arctica? Aceasta este o întrebare la care nu se poate răspunde rapid. Lipsa referințelor istorice cu privire la explorările arctice și dificultățile de interpretare a hărților timpurii face dificil de stabilit cine a ajuns pentru prima dată în continentul îngheţat.

Foarte interesant, dar Pytheas din Massalia (350 î.Hr. – 285 î.Hr.) a descris călătoria sa în Arctica într-o lucrare. Pot fi susținute afirmațiile sale? El a mai raportat, de asemenea, despre prezenţa unui pământ ciudat din nord, numit Thule. Unde ar putea fi amplasat acest pământ misterios?

Pytheas a fost un geograf, explorator și astronom grec. Astăzi, este considerat primul om de știință cunoscut care a vizitat și a descris Arctica. Fiind un bun astronom, Pytheas a fost, de asemenea, prima persoană care a oferit lumii o descriere a Soarelui de la miezul nopții. Relatările lui Pytheas au fost respinse mult timp, dar ideea existenţei tărâmului lui Thule a captat imaginația multora care doreau să afle mai multe despre acest pământ misterios din nord.

Pytheas a spus că Thule era locuit de oameni pe care îi numea hiperboreeni. El a mai spus că ei locuiesc pe o insulă situată în nordul Britaniei, un loc „dincolo de vântul de nord”. Mai târziu, autori greci și romani, cum ar fi Plinius, Pindar și Herodot, i-au descris pe hiperboreeni ca fiind oameni fericiți care aveau o durată de viață extrem de lungă și nu sufereau de boli.

Insula despre care a vorbit Pytheas nu a fost niciodată localizată, în ciuda indicilor lăsate de exploratorul grec. Când Pytheas a plecat de la Massalia, nimeni din lumea greacă nu știa răspunsuri la întrebări de genul: Cât de departe ar putea trăi oamenii cu adevărat? Cum arată lumina Soarelui? Ar putea lumea să aibă o „margine”?

Din ziua în care Pytheas din Massalia a menționat Thule pentru prima dată, exploratorii au încercat să găsească acest pământ misterios, dar nu au reușit. S-au scris nenumărate cărți despre Thule, fiecare autor și cercetător prezentându-și teoria şi încercând să explice locația lui Thule. Nimeni nu știe unde există acest pământ sau dacă chiar există…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock