Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Grota malefică din Ellora, o grotă misterioasă locuită de creaturi nepământene?


Într-un videoclip YouTube postat pe canalul Phenomenal Travel Videos, se vorbeşte despre o grotă enigmatică, denumită „Grota malefică din Ellora” de către localnici. Deşi arheologii şi istoricii spun că este o grotă budistă, totuşi există o problemă. Pentru ca un loc să fie unul budist, trebuie ca acesta să aibă fie o statuie a lui Buddha, fie o stupă (o clădire religioasă budistă, în formă de movilă, ce conține relicve ca cenușa, fire de păr, dinți ai lui Buddha sau ai unui călugăr etc. și care poate fi folosită ca loc de rugăciune sau de meditație). Or, în această grotă nu există sculpturi sau simboluri budiste. De fapt, aceasta este singura grotă din cele 34 de peșteri din Ellora, care nu are nicio divinitate sculptată.

Un alt motiv pentru care grota malefică de la Ellora nu poate fi o peșteră budistă îl reprezintă faptul că arheologii au găsit un altar de sacrificiu în mijlocul drumului către grotă (aşa cum se poate observa în imaginea de mai jos). Această piatră mare a fost folosită pentru sacrificii de animale sau chiar de oameni, drept ofrandă. Pietrele de sacrificiu, denumite Bali Peetam, încă se găsesc în multe locuri din India. Cred că toți suntem de acord că nu există vreo posibilitate ca aceşti călugări budiști să ucidă animale și ființe umane ca ofrandă către Buddha.

Totodată, s-a mai spus că această grotă a fost folosită ca şi locuinţă pentru tăietorii de piatră, dar ea a fost ulterior utilizată de călugării budiști. Însă, chiar şi aşa, caverna este mult prea mică şi mult prea inospitalieră pentru ca cineva să poată dormi în ea.

Deci, dacă această grotă nu a fost amenajată ca şi templu budist și dacă nu a fost folosită ca şi locuință de nimeni, care ar fi putut fi scopul real al ei? Localnicii se referă la această grotă misterioasă amenajată ca fiind „Dush Kuha”, adică „grotă malefică”, crezând că oamenii și animalele care intră în această cavernă noaptea ar fi răpiți într-o lume diferită. Ei susțin, de asemenea, că mulți dintre strămoșii lor au fost torturați și supuși unor experimente stranii de către creaturile din alte lumi ce trăiesc în această grotă.

Desigur, totul poate fi doar rodul imaginaţiei, dar iată câteva dovezi interesante care confirmă aceste povești ciudate. De exemplu, în fotografiile de mai jos puteți vedea o mulțime de găuri ciudate sculptate pe acest perete. Dar, dacă vă uitați mai atent, acestea nu sunt doar găuri, ci și bride făcute din roci solide. Prin această bridă se poate trece o sfoară, oricine sau orice putând fi legat pe perete. Au fost folosite aceste bride pentru a lega ființele umane? Acest lucru se potrivește exact cu ceea ce povestesc localnicii.

A fost această grotă folosită pentru experimente tenebroase? Voi ce credeţi?

Sursa si foto (traducerea si adaptarea proprie): videoclipul Youtube „Evil Cave of Ellora – Ancient Aliens In India?”