Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Kolmanskop, odată oraşul diamantelor, s-a transformat în oraşul-fantomă

66
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Odată cu descoperirea unor zăcăminte de diamante în anul 1908 într-o zonă din Namibia (Africa), în jurul acelei arii a fost creată o localitate ce a primit numele de Kolmanskop. Odată ce mulţi oameni ajungeau aici, în speranţa de a se îmbogăţi peste noapte, au fost construite mai multe case şi clădiri. Noul oraş ce a luat naştere cuprindea teatre, cazinouri, săli de bal, fabrici de gheaţă, spitale şi…reţineţi, prima localitate din emisferica sudică ce deţinea un aparat cu raze X.

Înaintea primului război mondial, peste o tonă de diamante a fost cernută din nisipurile deşertului namibian. Totuşi, în timpul războiului, preţul diamantelor a scăzut considerabil. În plus, diamante mai mari au fost găsite mai la sud de localitatea Kolmanskop, în Oranjemund. Aşa că oamenii şi-au strâns bagajelor şi au pornit în căutarea preţioaselor pietre. Până în anul 1956, oraşul a fost complet abandonat.

Astăzi, chiar dacă este un oraş-fantomă, el nu este chiar pustiu, întrucât a devenit o populară destinaţie turistică. Ghizii turistici îi duc pe vizitatori prin casele părăsite, care sunt acum pline de nisip. Cine ar vrea să viziteze aşa ceva?

Orgoni Crystal