Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibilul Caristales, râul cel mai colorat din lume

144
blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Există în lume un râu localizat în apropierea oraşului La Macarena (Columbia), ce este faimos pentru că arată atât de bine în culori, de aceea el mai fiind numit şi “râul din paradis”, “cel mai frumos râu din lume” şi “râul celor cinci culori”.

În timpul sezonului umed din Columbia, apa din râul Caristales curge foarte repede, astfel că întunecă fundul râului şi astfel împiedică muşchii şi algele din râu să aibă parte de lumina soarelui de care au nevoie. În schimb, în timpul sezonului uscat, nu există destulă apă pentru a susţine varietatea mare de viaţă din râu. Dar, în scurta perioadă dintre sezonul uscat şi sezonul umed, multe varietăţi de alge şi muşchi “înfloresc” într-un spectacol minunat de culori. Pete de culoare de galbenă, albastră, roşie, verde şi neagră apar peste tot pe suprafaţa râului.

Zona râului este destul de izolată, iar pentru ca turiştii să viziteze e nevoie de o autorizaţie specială, ca trasee prestabilite şi nepermiterea campării în timpul nopţii. Este incredibil de minunat!

Orgoni Crystal