Monumentul Naupa Huaca din Peru – un străvechi portal ascuns?


Peru este un loc plin de mitologie, istorie și fascinante monumente inexplicabile, care au fost construite cu mult înainte de culturile incașe. Ascunse în apropiere de Valea Sacră a Perului se află ruinele Naupa Huaca, un monument vechi, construit cu o precizie atât de mare încât nimeni nu poate explica cum și de ce a fost construit.

Dacă călătorim nu departe de unul dintre cele mai renumite locuri din Peru – Valea Sacră, găsim o cavernă ciudată, cu o intrare în formă de V. În interiorul peșterii, dăm peste un monument bizar, sculptat în stâncă exemplar, ca și cum cineva din vechime ar fi folosit o tehnologie extrem de avansată, pentru a manipula ușor piatra, creând linii aproape perfecte, colțuri ascuțite și suprafețe netede. Rezultatul este o „ușă falsă” care, cel puțin fizic, nu duce nicăieri. „Uşa falsă” este suficient de mare pentru ca o persoană să se simtă confortabil în ea.

Cine și de ce a creat aceste modele complicate în piatră este un mister, dar un mister şi mai mare este modul în care a făcut-o. Naupa Huaca prezintă un design incredibil, care pune la îndoială cunoștințele noastre despre civilizațiile străvechi din Munţii Anzi. Cum au fost construite aceste structuri incredibile? De ce au fost construite? Ce tip de tehnologie a fost folosită? S-au utilizat doar  pietre și unelte din lemn preistorice pentru a sculpta forme aproape perfecte, suprafețe netede și linii perfecte? Ori s-a folosit ceva mai avansat?

Situată la o altitudine de aproape 3000 de metri deasupra nivelului mării, podeaua tavanului din intrarea în peșteră de la Naupa Huaca apare ca și cum ar fi fost perfect tăiată cu unelte asemănătoare laserului, pentru a crea două unghiuri diferite, unul de 60° și altul de 52°. Curios, dar unele dintre cele mai frecvent menționate grade de înclinație al piramidelor din Egipt (adică unghiul de înălțare al fețelor piramidelor până la orizont) sunt: ​​52° (Piramida perfectă la Meidum); 51°50′ sau 51°51’14” (Marea Piramidă a lui Khufu); 52°20’00” (a doua piramidă din Giza); 51° (a treia piramidă din Giza).

Şi mai interesant îl reprezintă faptul că la Naupa Huaca constructorii au folosit o piatră albastră; aceasta conține un tip de cristal care a fost utilizat de receptoarele radio de la începuturi, datorită proprietăților piezoelectrice excelente. Această piatră este, de asemenea, una de natură magnetică. Oare întâmplător s-a folosit aşa ceva? Sau s-a dorit a se crea acolo un fel de câmp electromagnetic care să intre în vibraţii cu alte forţe? Trebuie remarcat faptul că celebrul monument de la Stonehenge a fost şi el construit, parţial, cu aceste pietre albastre.

Nu-i nimic întâmplător şi n-ar fi exclus ca la Naupa Huaca să se afle un străvechi portal ascuns…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock