Un vechi templu din Mexic, din secolul al XVI-lea, a apărut din ape, asemenea unei ruine pierdute a Atlantidei!


Imagine: AP + prelucrare proprie

Fotografii uimitoare ale templului mexican Santiago au devenit virale, după ce biserica din secolul al 16-lea a reapărut din ape, asemenea unei ruine pierdute a Atlantidei. Rapoartele sugerează că biserica este de 55 de metri lungime și de 12 metri lățime, cu o clopotniţă care se ridică la 14 metri deasupra solului. De-a lungul ultimelor zile, pescarii au oferit curioşilor excursii pe bărcile lor, pentru a explora ruinele cu ochii lor.

Biserica se spune că a fost construită de către un grup de călugări, conduși de Bartolome de la Casas, care a sosit în zonă cu mai mulţi colonişti spanioli la mijlocul secolului al 16-lea. Biserica a fost abandonată între 1773-1776, din cauza unor epidemii mortale din zonă.

Biserica, mai frecvent cunoscut sub numele de „Templul de Quechula”, se află în mod normal sub 30 de metri de apă, de la terminarea unui baraj în 1966. Dar, secetele recente au făcut ca nivelul apei să scadă cu mai mult de 25 de metri, creând astfel un obiectiv turistic ciudat pentru pasionaţi, aşa cum puteţi observa şi în videoclipul de la finalul articolului.

Foarte frumos, însă eu nu înţeleg un lucru. De ce biserica veche de sute de ani nu a fost mutată din calea apelor barajului, undeva unde să fie protejată. Eu ştiu că această metodă a fost aplicată cu succes de inginerii români care au mutat zeci din biserici în Bucureşti, salvându-le astfel de la demolare pe timpul lui Ceauşescu.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock