Arheologii au dezvăluit unde se află mormântul adevăratului „Moș Crăciun”


Sf. Nicolae a trăit și a murit în urmă cu aproximativ 1.700 de ani, el fiind inspiraţia din spatele lui Moș Crăciun. Mormântul sfântului n-a fost descoperit până acum, însă arheologii turci spun că au găsit mormântul Sf. Nicolae în biserica antică din Demre – un oraș din districtul Antalya al țării, care a fost scufundat parţial de creșterea nivelului mării în Marea Mediterană cu multe secole în urmă. Ulterior, o a doua biserică a fost construită deasupra celei vechi, pentru a ajuta la protejarea acesteia din urmă, care a fost supusă săpăturilor și studiilor arheologice recente.

Acum, cercetătorii care lucrează la fața locului au reușit în sfârșit să descopere ruinele vechii biserici și au dezvăluit podeaua originală pe care ar fi călcat cândva Sfântul Nicolae. Este o descoperire semnificativă, deoarece arheologii îi caută mormântul de ani de zile. „Prima biserică a fost scufundată odată cu ridicarea Mării Mediterane, iar câteva secole mai târziu, deasupra a fost construită o nouă biserică”, a spus cercetătorul Osman Eravsar. „Acum am ajuns la rămășițele primei biserici și la podeaua pe care a pășit Sfântul Nicolae”.

Sf. Nicolae a devenit inspirația pentru personajul „Moș Crăciun”, datorită generozității sale și pentru diferitele miracole care i-au fost atribuite. Se spune că el a salvat trei fete de la prostituție vizitându-le acasă în fiecare noapte și aruncându-le monede de aur pe fereastră, astfel încât tatăl lor să poată plăti o zestre pentru fiecare. Acest lucru a contribuit mai târziu la ideea ca Moș Crăciun intră în casele oamenilor și le lasă cadouri în noaptea de Crăciun.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): lbc.co.uk


Lasă un comentariu