Petra, străvechi oraş construit pentru giganţi! Aici se vor ascunde cei 144.000 de oameni aleşi de Dumnezeu în timpul Apocalipsei?


Petra gigantiPetra este un străvechi oraş situat în sudul Iordaniei, provincia Ma’an, ce a fost sculptat în pietrele munţilor. Nu numai că el este faimos pentru arhitectura sa şi pentru sistemul său de canalizare, dar se pare că Petra joacă un rol foarte important în profeţiile privind sfârşitul lumii. În acest oraş se spune că s-ar găsi piatra pe care Moise a lovit-o cu mânie către israeliţi în timpul Marelui Exod. De asemenea, mulţi învăţaţi cred că Petra va fi locul în care cei 144.000 de oameni din Apocalipsa lui Ioan se vor ascunde la sfârşitul lumii. Şi, în timp ce ei se vor ascunde acolo, Antihristul şi fiinţele diabolice care îl vor urma nu vor putea să intre acolo, pentru că Sfântul Duh la va oferi un scut de protecţie invincibil (citiţi mai multe despre cei 144.000 în acest articol: „Cine sunt cei 144.000 de aleşi din “Apocalipsa lui Ioan”? Fiinţe supranaturale sau oameni? Ei vor înfrunta armata Satanei, iar în final vor ajunge în paradis, pe Muntele Sion…”)

Dar, ce şochează cel mai mult şi ce este cel mai fascinant e faptul că Petra a fost construit pentru giganţi! De pe site-ul EscapeArtistes.com am găsit următoarele fotografii şi descrieri ale acestui loc minunat al omenirii:

„Ceea ce te frapează în primul rând, când ajungi în acest vechi oraş, este enormitatea sa. El se întinde pe 60 de kilometri pătraţi prin canioane, munţi şi albii de râuri. Petra parcă ar fi fost creat pentru giganţi! De exemplu, doar mormântul regelui are o înălţime de 40 de metri. Templul în care se află mormântul este cea mai mare structură religioasă din întreg Orientul Mijlociu”.

Priviţi mai jos câteva fotografii incredibile. Observaţi cât de mici sunt oamenii şi cât de mare e intrarea! Perfect ca să încapă un gigant…

Petra intrare uriasa

Din nou, priviţi mărimea templului uriaş…

Petra mormantul regelui

Priviţi mormântul regelui şi, comparativ, oamenii cei pitici…

Petra mormantul regelui 2

Se pare că Petra a fost construită pentru giganţi de către nabateeni. Aceştia au reprezentat o populaţie nomadă care a emigrat în secolul al șaselea î.Hr. din Peninsula Arabică în sudul Iordaniei, la intersecția rutelor comerciale care legau China, India, Iranul și Imperiul Roman aflat în plină expansiune. În 63 d.Hr., Petra a fost ocupat de romani, iar în 106 d.Hr. a fost anexat imperiului lor. Pentru o vreme Petra a continuat să prospere, dar o serie de cutremure puternice și invazia arabă a pecetluit soarta oraşului. Acesta a fost abandonat și a devenit în curând un oraș fantomă.

Inițial, Petra nu a fost chiar un oraș, ci un sanctuar și o necropolă, şi asta pentru că există aici peste trei mii de morminte. Oraşul avea mai multe temple, un teatru, băi, grădini și alte locuri interesante.

Nabateenii au ales să construiască oraşul într-o vale înconjurată și ascunsă de munți, accesibilă printr-un canion îngust. La un moment dat, canionul se îngustează atât de mult că nu are o lățime mai mare de cinci metri. Influența arhitecturii grecești este evidentă, o mare parte din temple având forma celor greceşti. Nimeni nu știe de ce nabateenii au construit aceste structuri ca şi cum ar fi trăit giganţi aici…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock