După cele 2 cratere misterioase din Siberia, în Tunisia a apărut brusc un lac în mijlocul deşertului! Există în lume tuneluri care duc spre centrul Pământului?


lacul gafsaLucrurile devin din ce în ce mai bizare în lume. Acum 2-3 săptămâni, nişte păstori de reni ruşi au găsit două cratere misterioase care au apărut brusc în Siberia. În aproximativ în același timp, păstorii din sudul Tunisiei au găsit un lac care a apărut brusc în mijlocul unui deșert. Avea oare dreptate Jules Verne despre tunelurile care duc spre centrul pământului? N-ar fi exclus!

E vară în Tunisia, aşa că găsirea unei noi surse de apă în arida ţară este ca o binecuvântare. La scurt timp după ce a fost găsit (în urmă cu aproximativ trei săptămâni), înotătorii s-au scufundat în ceea ce era la momentul respectiv drept o apă extrem de limpede precum cristalul. Lacul a fost numit „lacul Gafsa”, pentru că se află la 25 km de orașul tunisian Gafsa.

Lacul Gafsa este estimat a avea 50 de metri adâncime, având o suprafață de aproximativ 2,5 hectare. Din păcate, apa turcoazalbastră s-a tulburat din cauza algelor verzi. Oficiali locali din domeniul sănătăţii au emis deja avertismente că apa acestui lac ar putea fi contaminată cu substanțe chimice cancerigene sau chiar radioactive. Dar asta nu i-a oprit pe tunisienii înfierbântaţi de arşiţă să facă o baie rece.

Un jurnalist tunisian a spus următoarele despre acest lac: Unii zic că este un miracol, în timp ce alţii îl numesc un blestem„. Geologii consideră că a provenit dintr-o trepidaţie care a fracturat un strat de rocă ce conținea un rezervor subteran, permițând astfel apei să curgă prin fisură șiumple canionul unde se află acum lacul Gafsa. Cum Gafsa este centrul industriei miniere de fosfor din Tunisia, probabil că acest lac conţine şi fosfor.

Există oare vreo legătură între lacul apărut din pământ în Tunisia şi cele 2 cratere din Siberia? La prima vedere s-ar părea că nu, dar nu se ştie niciodată ce enigme ascunde Pământul. Până atunci, lacul Gafsa şi-a tras chiar şi o pagină de Facebook.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO