O descoperire fascinantă în Siria: sub un muzeu naţional au fost descoperite mai multe tuneluri misterioase vechi!


latakiaÎn prezent, a face săpături în Siria este foarte periculos și dificil. În ciuda condițiilor de război îngrozitoare, arheologii au reușit să dezgroape tuneluri misterioase vechi, aflate sub Muzeul Național din orașul Latakia, în nord-vestul Siriei. Pentru moment, nu există decât puţine informaţii despre această descoperire fascinantă.

Potrivit lui Ibrahim Kheir Bek, șeful Departamentului de Arheologie din Latakia, săpăturile au început într-o zonă prăbuşită din muzeu, care era acoperită cu moloz, ducând către subteranul muzeului. Scopul a fost acela de a afla cum a fost construit tunelul, ce vârstă avea și dacă este sau nu conectat la alte tuneluri, camere secrete sau bolţi.

Această descoperire este de mare importanță, întrucât s-ar putea să nu rămână prea multe din patrimoniul istoric al Siriei. Din păcate, ca urmare a războiului civil din această ţară, există rapoarte îngrijorătoare care arată că templele antice, statuile și alte artefacte prețioase sunt distruse sistematic atât în ​​Siria cât și în Iraq. Fotografiile arată devastarea totală a câteva mii de ani de situri arheologice vechi. Situația este în prezent atât de rea încât un grup de tineri universitari sirieni, arheologi și voluntari au creat Asociația pentru Protecția Arheologiei Siriene (APSA), care doreşte să ia problema în propriile mâini. Se încearcă protejarea siturilor vulnerabile, prin construirea de bariere fizice pentru a le proteja de vandalism. Recent s-a aflat că o mare parte din averea arheologică se află sub controlul extremiștilor din Statul Islamic, care vând artefactele nepreţuite.

Revenind la tuneluri… vârsta acestor tuneluri subterane este necunoscută. S-ar putea ca acestea să ducă la încăperi secrete. Orașul Latakia are o lungă istorie. În antichitate, orașul fenician Ramitha se afla aici. Ramitha (construit în al doilea mileniu î.Hr.) a făcut parte din regatul Ugarit. Mai târziu, regiunea a devenit parte a Imperiului Asirian, iar după aceea a intrat în controlul perşilor. După moartea lui Alexandru cel Mare în 323 î.Hr., Siria de Nord a căzut sub controlul lui Seleucus I Nicator. În 64 î.Hr., legatul roman Pompei a abolit oficial Imperiul Seleucid și a creat noua provincie romană din Siria. Orașul Latakia experimentat invazia cruciadelor și a Imperiului Otoman.

Orașul antic Latakia este bogat în istorie, dar rămâne întrebarea cât de vechi sunt ruinele de aici şi câte mii de artefacte vor fi descoperite. Să sperăm că vom afla în curând mai multe despre această descoperire remarcabilă, care ne-ar putea oferi mai multe informații despre trecutul antic bogat din întreaga regiune.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO