Ruşii au reuşit să reînvie o plantă din Siberia după 32.000 de ani! Cum au făcut asta?


Se poate „învia” o plantă după 32.000 de ani? Se pare că da. Seminţele lui Silene stenophylla, o plantă înfloritoare originară din Siberia, au fost găsite de o echipă de cercetători ruşi, lângă malurile râului Kolyma. Datările cu radiocarbon estimează vârsta semințelor la aproximativ 32.000 de ani. Complet prinse în gheață, atât semințele mature, cât și cele imature au fost dezgropate de la aproximativ 38 de metri, sub permafrost. În straturile care înconjurau semințele s-au găsit rămăşiţe de mamut, bizon și chiar oase de rinocer lânos.

Majoritatea semințelor imature au păstrat material vegetal viabil. După extragerea țesutului din semințele înghețate și plasarea acestuia în flacoane, echipa a reușit să germineze cu succes plantele. Reuşita acestui studiu cu semințe vechi de 32.000 de ani i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să se gândească la modul în care ar putea reînvia plante dispărute cu mult timp în urmă.

Deşi oamenii de știință au putut să germineze unele dintre semințele găsite îngropate sub permafrost, nu toate erau în stare suficient de bună. La prima vedere, se pare că înghețul a fost ceea ce a menținut semințele cât mai proaspete, metodă care este folosită în numeroase bănci de semințe din întreaga lume.

Faptul că aceste semințe au reușit să supraviețuiască chiar și 32.000 de ani este ceva spectaculos!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO