Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Planta Tinereţii pe care regele semizeu Ghilgameş a găsit-o pentru a întineri! Putem afla totul din tăbliţele sumeriene…


Pe 12 tăbliţe de argilă, scrise în jurul anului 2.000 î.Hr., s-a găsit opera aşa numitei „Epopei a lui Ghilgameş”. Acesta a fost un rege semidivin din Uruk, care s-a născut din unirea unui bărbat muritor cu o zeiţă nemuritoare; cum şi tatăl lui avea părinţi asemănători (fiinţe muritoare / nemuritoare), Ghilgameş avea mai mult sânge de zeu decât de om, aşa că el considera că merita să obţină nemurirea.

El a aflat din legendele sumeriene că unul din strămoșii săi a devenit nemuritor fiind luat la cer de către zei. Aşa că, împreună cu soția lui, Ghilgameș l-a căutat pe acest strămoș al său, Utnapiştim, pentru a obține secretul nemuririi.

Foarte interesant e faptul că în Ghilgameș este descrisă călătoria pe care regele Uruk-ului a făcut-o pentru a ajunge la strămoşul său. Ceea ce este povestit pare mai degrabă o călătorie cu un obiect zburător (rachetă).

Ghilgameș, ajunge într-o grădină magnifică unde fructele și copacii erau din pietre prețioase. Acolo locuia Utnapiştim, strămoșul său. Punându-i întrebarea care îl chinuia, răspunsul primit de la strămoșul său a fost unul descurajant: omul nu poate scăpa de destinul său de muritor. Totuși, aceștia i-au dat lui Ghilgameș un mod de a amâna moartea, dezvăluindu-i locul unde se găsește Planta Tinereții, cea care dă tinerețe celui bătrân. Ghilgameș reușește să găsească planta, dar o pierde din imprudență pe drumul de întoarcere, revenind în Uruk cu mâna goală.


Lasă un comentariu