Cazuri care arată că moartea nu poate fi păcălită, exact ca în filmul „Destinaţie finală”! Matrix-ul mai dă greş din când în când?


Ştiţi seria de filme „Final Destination” („Destinaţie finală”)? În film, mai mulţi adolescenţi „păcălesc moartea”, după ce unul dintre ei are o premoniţie despre un accident mortal în care sunt implicaţi şi ei. Însă moartea nu iartă şi nu poate fi păcălită, ea cerându-şi vieţile lor înapoi.

Un scenariu asemănător poate fi întâlnit şi în următoarele cazuri reale: oameni care au scăpat cu viaţă din diferite accidente şi evenimente tragice, dar care au murit puţin mai târziu, din alte cauze. Să fie asta dovada că, uneori şi la anumiţi oameni moartea nu iartă?

Moartea vine din elicopter

În februarie 2018, un cutremur puternic de 7,2 grade Richter avu loc în Oaxaca, Mexic, făcând peste 400 de victime. Mai mulţi locuitori care au scăpat de cutremur, s-au adunat într-un câmp și au dormit direct pe pământ sau în vehicule, de frica unor noi replici ulterioare. Un elicopter militar însă, din păcate, s-a prăbuşit peste ei, din cauze tehnice, 14 persoane murind. Au scăpat de cutremur, dar nu şi de un elicopter mortal…

Scăpaţi de atentat terorist, morţi în accident

Dennis și Lorraine au participat la Festivalul de Muzică Harvest de la Las Vegas din 2017, atunci când un atacator armat a omorât 58 de oameni, într-unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste. Dennis și-a protejat soția cu propriul său corp, amândoi scăpând nevătămaţi. Experiența aceasta a întărit legătura cuplului, cei doi hotărând din acel moment să-şi trăiască „momentul”. Din păcate, „momentul” nu a durat decât două săptămâni. La 15 zile după atentatul terorist de la Las Vegas, Dennis și Lorraine au murit într-un accident de maşină.

La o lună după incidentul terorist, un alt supraviețuitor din Las Vegas, Roy McClellan, a murit într-un alt accident de mașină.

Au scăpat de un avion care s-a prăbuşit ulterior, dar apoi…

Johanna Ganthaler a avut noroc. În 2009, ea și soțul ei trebuiau să urce la bordul avionului Air France, Zborul 447, dar n-au mai făcut-o. Acel avion s-a prăbuşit ulterior, ucigând toți cei 228 de persoane aflate la bord. La mai puţin de 2 săptămâni de la norocul avut (neluând zborul fatal), cei doi soţi au avut parte de un accident de maşină în Austria. Femeia a murit, dar soțul ei a avut a doua oară noroc, scăpând doar rănit.

Aşadar, moartea nu poate fi păcălită? Matrix-ul în care trăim mai dă câteodată greş şi trebuie reparate greşelile?