Mărturisirea şocantă a unui căpitan aflat cu nava în Triunghiul Bermudelor: „Orizontul, apa şi cerul dispăruse!” A pătruns într-un univers paralel?


Un căpitan de nave, cu o bogată experiență în navigație, povesteşte ce i s-a întâmplat cu nava sa în timp ce se afla în faimosul „Triunghi al Bermudelor”. Această zonă este arhicunoscută în lume pentru dispariţiile misterioase şi pentru anomaliile incredibile care se petrec aici.

Căpitanul conducea un remorcher, care transporta un şlep cu petrol. Să vedem ce-a povestit căpitanul:

„Era după-amiază, vreme bună, cer senin. Mă dusesem în cabină, în spatele punții de comandă, când am auzit un zgomot. Am ieșit din cabină și am strigat: «Ce naiba se întâmplă?». Ochii mi-au căzut pe busolă, al cărui ac se învârtea înnebunit, în sens invers. Niciodată nu mi se mai întâmplase așa ceva.

Nu știam ce să cred, dar ceva rău se întâmplase. Apa venea din toate părțile. Orizontul dispăruse, nu-l mai vedeam. Nu mai puteam vedea nici apa, nici cerul, totul se amesteca. Nu mai știam unde suntem. Se întâmpla ceva neobișnuit: curentul din toate generatoarele dispăruse, nu funcționa nicio priză. Vreau se spun că generatoarele funcționau, dar nu produceau electricitate! Inginerul de la bord a încercat să pună în funcțiune un generator auxiliar, dar degeaba.

Mă îngrijora șlepul: era legat de noi, dar nu-l puteam vedea. Era acoperit parcă de un nor alb și, în jurul său, valurile erau mai mari. Am pus mașinile pe direcția înainte. Nu știam încotro mă îndrept dar voiam să ies cât mai repede de acolo.

Ieșirea a fost ca dintr-o ceață: nimic nu se vedea. Afurisitul de șlep ieșea și el din ceață. Odată ieșiți, marea se vedea pe mai multe mile. În zona cețoasă, de unde șlepul nu ieșise cu totul, apa era confuză, deci valurile slăbiseră ca intensitate”.


Lasă un comentariu