O poveste extrem de ciudată: bătrânul care ar fi mers pe planeta Jupiter şi descoperirile astronomice uluitoare


Imagine: prelucrare proprie

De-a lungul istoriei, au existat persoane ciudate care au pretins că au fost deja pe alte planete ale sistemului nostru solar. Aceste relatări sunt întotdeauna bizare, dar poate, de departe, cele mai ciudate sunt acele relatări ale unor oameni care susțin că au călătorit pe planeta Jupiter. Nu se știe de ce Jupiter ar trebui să fie o destinație atât de populară pentru călătorii spațiali, dar în acest articol vă voi prezenta cazul Jevington.

Charles Jevington era un bătrân fără adăpost, care locuia în localitatea Thursby, în nord-vestul Angliei. El era respectat în localitate ca fiind un vagabond jovial, bun, primind porecla de „Old Charlie”, adică „Charlie bătrânul”. Într-o zi din anul 1955, bătrânul pur și simplu dispăru, după ce o femeie îl văzu îndreptându-se spre un câmp, care avea în capăt un hangar. După câteva zile în care el nu apăru deloc, autorităţile au început să-l caute pe bătrânul Charlie. Când nu a fost găsit niciun semn al acestuia, s-a luat legătura cu autoritățile din West Yorkshire, unde se credea că bărbatul avea familie, dar nici acolo nimeni nu ştia nimic de el. Se pare că bătrânul dispăruse de pe faţa pământului…

Timp de 5 ani nu s-a mai ştiut nimic de bătrân, până într-o zi din august 1960, când „Old Charlie” îşi făcu din nou apariţia. Localnicii au fost uimiţi de această reapariție bruscă, iar bătrânul Charlie avea destule de povestit. Iar povestirea sa era şocantă.

El susține că s-a întâlnit, la capătul câmpului, cu o farfurie zburătoare, ocupanții ei colectând probe de plante din jurul navei lor. Apoi, fiinţele extraterestre i-ar fi propus bătrânului o plimbare lungă, acesta acceptând pe loc. Ce-ar fi avut de pierdut?

Potrivit lui Jevington, acei extratereștri l-ar fi plimbat prin toată galaxia cu navele lor avansate, dar cel mai mult timp l-ar fi petrecut în jurul planetei Jupiter, despre care susținea că avea patru inele. Acesta a fost un detaliu destul de ciudat, întrucât la vremea respectivă nu se știa că Jupiter să fi avut inele, și, prin urmare, această afirmație a fost considerată dovada că bătrânul minţea.

În 1979, sonda spațială Voyager 1 va descoperi că într-adevăr Jupiter avea patru inele! Şi nu numai asta, ci, așa cum a afirmat Jevington, s-a constatat de-a lungul anilor, prin explorarea ulterioară a sistemului solar, că toți giganții gazoşi aveau inele (nu doar planeta Saturn, cum se ştia până atunci). Cum de știa acest vagabond despre toate aceste descoperiri astronomice, înainte de a fi cunoscute? Ce s-a întâmplat cu adevărat cu el în acei 5 ani în care a lipsit?