Există enorme calculatoare cuantice extraterestre în Univers? Astfel, s-ar putea explica multe lucruri…


Să presupunem că există o mulțime de civilizații extraterestre care rulează computere cuantice extrem de capabile. Acest lucru ar putea duce la următoarea idee: oare aşa-zisa „energie întunecată” de care vorbesc fizicienii nu este altceva decât rezultatul utilizării unor imense computere cuantice de către extratereştri? Iată o idee expusă într-un articol interesant publicat pe wired.com.

Recent, o analiză cosmologică detaliată Sloan Digital Sky Survey a arătat că există în Univers o regiune lipsită de energie întunecată care acoperă aproximativ 200 de megaparsec. Aceasta este o regiune imensă; pentru comparație, 10 kiloparsec reprezintă aproximativ raza unei galaxii spirale tipice precum Calea Lactee, iar 1 parsec în sine este deja destul de mare – o rază de 3 ani-lumină. Deci, cel puțin avem un loc în care acești extratereștri ar putea locui cu computerele lor cuantice.

Cum ar funcționa acest lucru? Extratereștrii avansaţi ar putea folosi acest gol cosmic imens (stare de vid) ca şi „rezervor” de qubiți. Dacă acest lucru este corect, atunci asta ar însemna că extratereștrii sunt aproape, dar nu chiar au maximizat potențialul de calcul al Universului!

Energia de vid interacționează universal cu câmpul gravitațional. Există câteva canale directe importante prin care are loc această interacțiune între gravitație și energia vidului. S-a arătat cu mult timp în urmă de Einstein și Elie Cartan că materia fermionică (precum electronii) va media în mod universal energia vidului cu gravitația. Dar există multe tipuri de fermioni, desigur, iar teoreticienii au arătat că fermionii fără încărcare (similari cu neutrinii) vor avea cea mai mare rezonanță cu energia vidului.

Extratereștrii foarte inteligenți pot realiza calculul cuantic prin excitarea diferitelor stări de energie și de spin în acest superfluid fermion-gravitonic. Regiunea cosmică va trebui să fie umplută cu materia fermionică neutră pe care extratereștrii o folosesc pentru a alimenta procesul. Acest material poate fi obținut din supernove, care emit un flux imens de neutrini adecvat scopului. Aşadar, extratereştrii vor trebui să locuiască în regiuni bogate în supernove.


Lasă un comentariu