În urmă cu câţiva ani, aşa numiţii „arheologi negri” care au efectuat săpături independente în locuri unde s-au purtat bătălii în timpul celui de-al doilea Război Mondial căutând trofee preţioase de război, erau extrem de activi. Uneori însă, în timpul cercetătorilor, ei asistau la fenomene extrem de stranii. Unii dintre „arheologii negri” au văzut focuri în aer, alţii au auzit sunete stranii sau au fotografiat fantome ale soldaţilor ucişi, relatează „Pravda”.
În 1997, un grup de şase persoane s-a îndreptat către Luban, din regiunea Leningrad, unde se afla ruinele unei mănăstiri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce se apropiau de ruine, membrii grupului au văzut mai multe focuri. În mod absolut inexplicabil, acestea păreau însă pur şi simplu să atârne în aer. Imediat ce echipă a ajuns mai aproape de ruine, focurile au dispărut.
„Arheologii negri” şi-au aşezat tabără lângă ruine. În timpul nopţii, ei au auzit însă strigăte care veneau dinspre pădure. Niciunul dintre ei nu a avut însă curajul să se ducă pentru a vedea ce se întâmplă. În următoarea dimineaţă, unul dintre arheologi şi-a făcut totuşi curaj şi s-a dus în pădure. El s-a întors trei ore mai târziu, cu hainele murdare şi o expresie de om nebun. Bărbatul nu le-a spus niciodată prietenilor ce i s-a întâmplat.
Alte fenomene bizare s-au petrecut într-o vale aflată la 30 de kilometri de Novgorod, unde şi-au pierdut viaţa numeroşi soldaţi care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial. Galina Pavlova, şefa unei echipe de „argheologi negri” care au cercetat zona în 1997, a povestit că pădurile din regiune „sunt înfricoşătoare şi mistice”. „Imediat ce rămâi singur, pădurile încep să scoată sunete”, a spus ea. Potrivit lui Pavlova, trei copaci s-au aplecat, deşi nu bătea vântul, către acelaşi punct, în care membrii echipei ei au găsit apoi mine vechi şi o cutie de lemn.
Alexei, un „arheolog negru” care a efectuat săpături în pădurile de lângă Bryansk, zonă care a slujit drept front în 1942-1943, a povestit la rândul său cum, în timpul nopţii, membrii grupului său au putut auzi conversaţii purtate în germană, dar şi cântece şi râsete. „A fost foarte înfricoşător”, a povestit el.
Membrii unei expediţii din Voronezh care şi-a propus studierea fenomenelor bizare au făcut mai multe fotografii, între care cea care înfăţişa, spre surprinderea lor, silueta unui soldat ceh. Ulterior, cercetătorii au aflat că o divizie ceha se aflase în zona respectivă alături de armata sovietică, mai aminteşte „Pravda”.
Sursa: www.ziua.ro