Pentru a rămâne la putere, Stalin făcea sacrificii umane către spirite şi demoni

  •  
  •  
  •  
  •  

Ocultismul conducerii sovietice a fost discutat la fel de mult ca şi legendarul ocultism al Celui de-al Treilea Reich. Ce rol a jucat Iosif Stalin, cel care a condus URSS-ul aproape 30 de ani, în acest ocultism? A fost el doar un tiran obişnuit sau a avut parte de nişte forţe necunoscute în spatele său? Din păcate, nu avem un răspuns clar, ci doar câteva fapte aleatoare, aşa cum putem citi pe site-ul Yoki.ru.

De exemplu, e cunoscut faptul că Stalin a absolvit Seminarul Teologic din Tbilisi, împreună cu faimosul viitor magician, filozof şi ocultist George Gurdjieff, fiind chiar şi prieten cu el. Există, de asemenea, şi o teorie conform căreia Stalin a făcut parte dintr-o „frăţie ocultă a Estului”, din care făcea parte Gurdjieff şi discipolii săi. Se pare că Gurdjieff a menţionat o figură misterioasă, numită prinţul Nizaradze. Acesta era pseudonimul unui om, a cărui suflet a fost înlocuit pe un nivel energetic, lucru care l-a transformat într-un zombi. Gurdjieff descrie o expediţie către Golful Persic, printre membrii căruia se număra şi prinţul Nizaradze. La un moment dat, prinţul se îmbolnăveşte şi face febră, aşa că expediţia a stat timp de o lună în Baghdad. Pe de altă parte, e cunoscut faptul că Stalin a lucrat în cadrul Laboratorului de geofizică din Tbilisi, aşa că e posibil să fi făcut şi el parte din expediţia lui Gurdjieff. Tot Stalin avea faţa cu urme de vărsat de vânt; să fi fost oare efectul „febrei din Golful Persic”?

De asemenea, se mai ştie că porecla lui Stalin – „Koba” – ridică multe întrebări. Tradus în vechea slavonă, „koba” înseamnă „vrăjitor” sau „profet”. Se ştie că a existat şi un rege persan pe nume Kobadesa, care la sfârşitul secolului al V-lea a cucerit Georgia orientală. Istoricul bizantin Teophanes l-a descris pe Kobades ca un mare magician şi şeful unei secte a cărei idealuri erau asemănătoare cu cele ale comunismului, ca de exemplu, divizarea proprietăţii în părţi egale, desfiinţând astfel atât săracia, cât şi bogăţia.

Se mai spune că în anul 1941, Stalin a vizitat-o pe celebra sfântă Matrona, pentru a ghici viitorul URSS în războiul cu Germania, ce a invadat ţara lui Stalin în iunie 1941. Matrona i-ar fi spus lui Stalin: „Armata Roşie va câştiga. Victoria va fi a ta. Eşti singurul şef care nu va pleca din Moscova”. Aceasta arată interesul lui Stalin pentru activităţi de vrăjitorie şi prorociri.

Stalin a devenit interesat şi de experienţele paranormale ale lui Wolf Messing, un evreu polonez. Messing i-a făcut lui Stalin două demonstraţii spectaculoase, folosind tehnicile sugestiei mentale. În prima demonstraţie, el a ridicat de la bancă 100.000 de ruble cu un simplu petic de hârtie albă. Casierul, deşi avea în faţă o simplă hârtie goală, în care nu era scris nimic, i-a înmânat banii lui Messing fără nicio reţinere. Messing a pus banii în valiză şi apoi a părăsit banca. Mai târziu, el a reintrat în bancă şi a înapoiat banii, dar casierul a făcut un atac de cord, când şi-a dat seama ce-a făcut. În a doua demonstraţie, a pătruns nonşalant în cel mai bine păzit buncăr al dictatorului, sugerându-le gărzilor că este Lavrenti Beria, şeful KGB, cu care de altfel nu semăna deloc.

Se pare că Stalin, „tătucul” sovieticilor, poseda cunoştinţe magice şi abilităţi extraordinare. Parapsihologii spun că majoritatea portretelor îl arată pe Stalin cu o pipă, întrucât fumul ei era apărarea magică a lui Stalin pentru a nu-i lăsa pe ceilalţi să pătrundă în aura sa.

Daniel Andreev scria în lucrarea sa„Trandafirul lumii” că Stalin era capabil să intre într-o stare specială de transă care îi permitea să observe straturile cele mai profunde ale lumii astrale. Liderul sovietic se ducea la culcare înainte de apusul Soarelui, întrucât el putea intra în corpul său astral doar în anumite momente, atunci când nu era noapte. În aceste momente, Stalin îşi schimba înfăţişarea: cutele sale dispăreau, pielea se catifela, iar obrajii săi se înroşeau. Se pare că Stalin avea nevoie de această transă, atât pentru a obţine energie, cât şi pentru a prezice evenimente viitoare. În acest fel, Stalin descoperea pericolele care îl ameninţau şi încerca să le prevină. Conform lui Andreev, în timpul unei transe, Stalin comunica cu spirite şi demoni, iar execuţiile în masă nu erau altceva decât sacrificii umane către aceste fiinţe astrale malefice. Astfel a reuşit să stea Stalin la putere atâta timp.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu