Un document senzaţional deţinut de J.P. Morgan ne arată că Iisus şi-ar fi schimbat forma… O nouă intoxicare gnostică pentru distrugerea creştinismului

 • 6
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares

Citez un articol din 13 martie 2013 de pe jurnalul.ro:

„Un manuscris de acum 1.200 de ani descoperit în Egipt, scris în limba coptă şi descifrat recent vorbeşte despre despre viaţa şi crucificarea lui Iisus într-un mod foarte diferit de cel în care descrie Biblia aceste evenimente, scrie Live Science. Potrivit manuscrisului, Iuda l-a sărutat pe Iisus pentru a putea fi mai uşor identificat de către romani pentru că acesta „obişnuia să-şi schimba forma”. În plus, arestarea lui Iisus a avut loc într-o zi de marţi, nu joi, cum este considerat în tradiţia creştină.

Însă cea mai uluitoare informaţie este legată de relaţia dintre Iisus şi Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte. Textul antic spune că Pilat l-a invitat pe Iisus la masă, iar în final i-a spus că este gata să-şi sacrifice propriul fiu că sa-I salveze viata: „Iată, a venit noaptea, ridica-Te şi pleacă, iar dimineaţa când voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca să-l omoare în locul tău”.

Iisus i-a răspuns: „O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi”. Apoi, Mântuitorul i-a arătat că, dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbându-şi forma sau dispărând. „Pilat s-a uitat la Iisus şi, iata, El a dispărut. Nu l-a putut vedea mult timp”. Manuscrisul coptic a fost descoperit în 1910 în manastirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum, în deşertul egiptean şi a fost cumparat de americanul J.P. Morgan şi donat ulterior muzeului care îi poartă numele.”

Acesta e articolul de pe jurnalul.ro. Că ziariştii români se fac din nou din râs în marea mass-medie nu mai e de mirare (n-ar fi pentru prima oară). De ce spun asta? Pentru că, dacă ne uităm pe articolul original de pe LiveScience, ni se oferă mult mai multe detalii interesante. Astfel, aflăm că textul e mai vechi decât cei 1200 de ani de care presupunea autorul de pe jurnalul.ro, fiind scris în numele Sf.Cyril din Ierusalim, care a trăit în secolul al IV-lea. Deci, probabil că are 1.700 de ani vechime.

În al doilea rând, fraza aceasta m-a făcut să râd: „Manuscrisul coptic a fost descoperit în 1910 în mănăstirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum, în deşertul egiptean şi a fost cumparat de americanul J.P. Morgan şi donat ulterior muzeului care îi poartă numele”. J.P. Morgan e doar un simplu american, ca şi cum ar fi „Popescu” la noi. Ziaristul de pe jurnalul.ro nu a binevoit să precizeze că J.P.Morgan a fost (poate) cel mai bogat om al momentului în vremea sa, fiind un mare finanţist american, dar făcând parte şi din francmasonerie. De fapt, ca să fim mai concişi, J.P.Morgan a făcut parte din Oculta Mondială, fiind sub influenţa clanului Rothschild. Am scris o istorie cuprinzătoare a familiei Morgan AICI: https://www.lovendal.ro/wp52/morgan-puternica-familie-americana-francmasonica-sub-influenta-clanului-rothschild/. A nu se uita că Morgan, împreună cu Rothschild şi Rockefeller, au creat cea mai mare ţeapă financiară din istoria omenirii, atunci când Guvernul american le-a oferit acestor familii francmasonice licenţa de a tipări bani, prin intermediul lui Federal Reserve.

Ţinând cont de toate aceste lucruri enumerate mai sus, nu mi se pare o coincidenţă că un manuscris atât de valoros pentru istoria creştinismului ajunge în mâinile unui reprezentant al Ocultei Mondiale, cum este J.P.Morgan. De ce? Pentru că Oculta Mondială a urmărit întotdeauna distrugerea creştinismului, distrugerea ideii că Iisus ar fi Fiul lui Dumnezeu. Ei au preluat ideile forte din gnosticism, curent din secolul al IV-lea, desprins din creştinism şi care s-a transformat într-un fel de adversar al creştinismului. Amintesc câteva din ideile de bază ale gnosticismului:
* Iisus Hristos nu este Dumnezeu, ci este o fiinţă creată de Dumnezeu; din acest punct de vedere, Iisus nu ar fi avut trup fizic propriu-zis, trupul său fiind o iluzie (dacă Iisus nu ar fi avut trup fizic propriu zis, atunci el îşi putea schimba foarte uşor forma, conform manuscrisului de care am vorbit mai sus);
* Universul este creaţia unui „Zeu” creator, în interiorul căruia ar exista două tendinţe: una bună şi una rea.
* Dumnezeul din Vechiul Testament e diferit de Dumnezeul din Noul Testament;
* Există reîncarnare, iar învierea se face în timpul vieţii, şi nu după moarte.

Din acest punct de vedere, manuscrisul din 1910 pe care îl deţine J.P.Morgan ori este un fals creat în secolul al XX-lea, ori este un document original, dar o scriere gnostică, şi nu una creştină. Şi asta pentru că, dacă Iisus şi-ar fi putut schimba forma foarte uşor, înseamnă că El nu ar fi avut trup, ci o formă iluzorie de trup. Iar dacă nu ar fi avut trup, atunci El nu ar mai fi putut răscumpăra păcatele omenirii şi atunci toată doctrina creştinismului de mântuire prin Iisus Hristos s-ar fi spulberat ca un castel de nisip.

Iată cum Oculta Mondială nu pierde niciun prilej în a încerca să zdruncine temeliile creştinismului, deoarece ei vor să introducă o nouă religie mondială în care noi să ne închinăm lui Lucifer…


 • 6
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares

Lasă un comentariu