A ascuns Vaticanul misteriosul papirus Tulli, cel care descrie întâlnirea vechilor egipteni cu extratereştri înalţi de 5 metri?

  •  
  •  
  •  
  •  

Se crede că Papirusul Tulli este o dovadă a existenţei farfuriilor zburătoare în trecutul îndepărtat al omenirii și, din anumite motive, istoricii au pus la îndoială autenticitatea și sensul acestuia. La fel ca multe alte texte vechi, acest document vechi ne spune o poveste incredibilă, una care ar putea schimba modul în care ne privim trecutul, viitorul și prezentul.

Acest document vechi se crede că ar fi primul care ar oferi o descriere a farfuriilor zburătoare pe planeta noastră. Evenimentul ar fi avut loc în jurul anului 1480 î.Hr., când Egiptul era condus de faraonul Tutmosis al III-lea.

Iată traducerea textului papirusului:

“În cea de-a 21-a zi a celei de-a treia luni a iernii, la ora 6 dimineaţa, Scribii, Arhiviştii şi Analiştii Casei Vieţii au observat un cerc de foc (…) Un miros respingător îi veni din gură, dar nu avea cap. Trupul său măsura o prăjină înălţime. Iar inimile Scribilor şi Arhiviştilor erau îngrozite şi confuze, întorcându-li-se stomacurile pe dos. Ei au raportat acest fapt faraonului. Maiestatea Sa a ordonat (…) a fost examinat (…) şi el a meditat la ceea ce s-a întâmplat, acest lucru înregistrându-se în papirusurile Casei Vieţii. Acum, după ce au trecut atâtea zile, aceste lucruri au devenit din ce în ce mai numeroase în cer deasupra Egiptului. Aceste obiecte întreceau Soarele la luminozitate, venind din cele patru colţuri ale cerului (…)

Aceste cercuri de foc veneau şi plecau în înălţimea cerului. Armata faraonului şi faraonul le-au privit pentru mult timp. Acest lucru s-a întâmplat după amiaza. Aceste cercuri de foc s-au înălţat şi mai sus spre cer, îndreptându-se spre sud. Apoi, păsările căzu din cer. Niciodată în istoria omenirii nu s-a văzut un asemenea fenomen pe Pământ (…) Iar faraonul a ordonat ca tot ce s-a întâmplat să fie scris în Analele Casei Vieţii, astfel încât totul să rămână pentru eternitate.”

Precum se observă din descriere, extratereştrii veniţi de pe aceste obiecte zburătoare erau extrem de ciudaţi: înalţi de o prăjină (adică, 5 metri!), şi nu aveau nici cap!

Deși acest text antic nu menționează dacă vechii egipteni au luat contact cu vizitatorii din altă lume, totuși, este o zi foarte importantă în istorie, atât pentru umanitate, cât și pentru civilizația egipteană antică.

Este foarte puțin probabil ca vechii egipteni să fi interpretat greșit aceste „cercuri de foc”, confundându-le cu un fenomen astronomic sau meteorologic. Vechii egipteni erau astronomi experimentați.

Din păcate, astăzi papirusul original a dispărut, textul de mai sus fiind doar o copie de mână. E posibil ca manuscrisul original să fi conţinut mai multe informaţii. Cercetătorul Samuel Rosenberg a cerut Muzeului Vaticanului posibilitatea de a examina acest document, însă a primit următorul răspuns: „Papirusul Tulli nu este proprietatea Muzeului Vaticanului. Acum, el nu mai poate fi localizat unde se află”.

Este posibil ca Papirusul Tulli să se afle totuşi în arhivele Muzeului Vaticanului, dar ascuns de ochii publicului? Dacă da, de ce este ascuns?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner