Patriarhul biblic Avraam a trăit în jurul anului 280.000 î.Hr.!!? O cronologie misterioasă…


O ştire din 2017 (sursa: nhm.ac.uk) ne spune vechimea lui Homo sapiens, singura specie umană existentă şi astăzi: „Săpăturile de la un sit arheologic din Maroc au identificat cele mai vechi fosile cunoscute ale speciei noastre, Homo sapiens. Rămășițele umane și uneltele de piatră găsite la fața locului au o vechime cuprinsă între 280.000 și 350.000 de ani. Aceste noi dovezi fosile resping cele mai vechi exemple pe care le avem despre descendența Homo sapiens cu mai mult de 100.000 de ani”. Articolul ştiinţific din nature.com vorbeşte despre 315.000 de ani – vechimea lui Homo sapiens.

Acum, să ne referim la Coran, cartea sfântă a islamului, care, la fel ca Vechiul Testament creştin, ne vorbeşte şi el de personajele biblice Adam, Noe sau Moise. Conform acestor două cărţi sfinte, între Adam (omul creat de Dumnezeu) şi Noe (cel care a creat o nouă generaţie umană după Potop) ar exista o diferenţă de 10 secole. Astfel, Coranul ne spune:

„O, mesager al lui Allah, Adam a fost profet?” El a spus: „Da, iar Allah i-a vorbit”. Bărbatul a întrebat: „Cât timp a fost între el și Noe?” El a spus: „Zece secole”.

Există diferențe de opinii între oamenii de știință cu privire la ceea ce înseamnă exact cuvântul arab pentru „secol”„qarn”. Unii spun că înseamnă o generație, alții spun că înseamnă un secol. Cel mai probabil că înseamnă mai degrabă „generație”. Dar, până pe vremea lui Avraam, oamenii trăiau cam 1.000 de ani, la fel ca Noe și Adam, Deci, fiecare generație are aproximativ 1.000 de ani. Aşadar, între Adam şi Noe ar fi existat o diferenţă de 10.000 de ani în cronologie.

Dar, cât timp avem între Noe şi patriarhul Avraam? Conform Coranului, tot 10 secole:

„Și cât timp a fost între Nooh și Ibraaheem?” El a spus: „Zece secole”.

Aşadar, între Adam şi patriarhul Avraam ar fi în total o diferenţă de 20.000 de ani. Însă, aşa cum am spus mai sus, cea mai veche fosilă de Homo sapiens are o vechime de aproximativ 300.000 de ani. Pentru a compensa acea diferență de timp, Avraam trebuie să fi trăit în jurul anului 280.000 î.Hr. Dar se presupune că Avraam a trăit în jurul anului 2.000 î.Hr. conform diferitelor alte surse non-islamice. Nu există absolut nicio posibilitate să trăiască mai târziu de atât, darămite cu circa 300.000 de ani mai devreme.