Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

În loc de Moş Crăciun, în unele zone din Germania şi Austria apare un personaj malefic, Doamna Perchta…


Crăciunul se apropie, iar copiii scriu scrisori către Moș Crăciun. Dar, oricât de ciudat pare să primești cadouri de la un om gras, vesel, aflat pe o sanie trasă de reni zburători, Moș Crăciun nu este cel mai ciudat personaj care apare în folclorul de Crăciun. Dar, în noaptea de Crăciun, la copii pot veni şi creaturi ciudate, chiar malefice.

În unele părți ale Alpilor germani și austrieci, colindă un personaj terifiant care poate fi ori prietenos, ori brutal – Doamna Perchta. Ea își are originile în religiile păgâne care dominau zona înainte de venirea creștinismului, dar și-a menținut un rol în lumea modernă. Și acest rol este îngrozitor.

Frau Perchta este adesea prezentată ca o bătrână cu o față animalică și o haină lungă. Sub halat, își ține ascuns ascuțit cuțitul. Frau Perchta face turul caselor în cele 12 zile de Crăciun. Dacă găsește un copil care s-a comportat bine, atunci s-ar putea să-i lase un mic cadou. Dacă descoperă un copil obraznic, atunci își scoate cuțitul.

Cum judecă Perchta obraznicia unui copil? Ea se uită la ţesătura hainei copilului. Dacă aceasta nu este corespunzătoare până la sfârșitul nopții a douăsprezecea, atunci doamna Perchta va scoate scos măruntaiele copilului cu un cuţit, va umple în locul lor cu paie și îl va coase înapoi. Ca într-un film horror…


Lasă un comentariu