Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Nici nu vă vine să credeţi cum sărbătoresc japonezii Ajunul Craciunului! O tradiţie „fierbinte”…


Japonia este o țară străveche, plină de tradiții profunde și valori culturale puternice. Crăciunul este o sărbătoare nou venită în această țară, majoritatea practicilor de Crăciun începând din secolul al XX-lea. Fără legături religioase cu sărbătoarea, poporul japonez s-a uitat la tradițiile occidentale și a ales ce părți din Crăciun s-ar potrivi tradiţiilor lor.

Una din tradiţiile lor recente este cea legată de Ajunul Crăciunului, care, pentru japonezi, înseamnă o „Zi a îndrăgostiților”. Ajunul Crăciunului este cea mai romantică noapte a anului din Japonia pentru cuplurile tinere, în care îndrăgostiţii au parte de „întâlniri fierbinţi”. Toată lumea se duce la o cină elegantă, la o plimbare pentru a vedea luminile și poate chiar la o ședere scurtă într-o cameră din hotel. Nimeni nu vrea să fie prins fără o întâlnire în această noapte magică perfectă pentru dragoste.

La fel ca toate tradițiile japoneze de Crăciun, aceasta datează mai degrabă de decenii decât de secole, deoarece poporul japonez s-a uitat la sărbătorile de Crăciun din Europa și a ales să scoată doar anumite bucăți. În zilele de glorie ale anilor ’80 și ’90, când economia japoneză zburda în sus, bărbații își rezervau un hotel și un restaurant în luna noiembrie, chiar înainte de a găsi un partener.

Presiunea de a obține o întâlnire pentru Ajunul Crăciunului este atât de mare, încât un grup de tineri singuri au mărșăluit pentru a protesta împotriva sărbătoririi Crăciunului: „Crăciunul este doar o înșelătorie capitalistă care vizează cuplurile fericite și discriminează bărbații singuri”, argumentează grupul.


Lasă un comentariu