Misterul morţii celebrei cântăreţe franceze Dalida: „Era fascinantă de ideea neantului”


Nu ştiu câţi cunosc, dar a existat odată o cântăreață și actriță franceză celebră în lume, Dalida. Ea S-a născut în Egipt din părinți italieni, dar și-a petrecut o mare parte a vieții în Franța, unde a primit cetățenia franceză. Dalida a fost una dintre cele mai mari vedete ale muzicii franceze din a doua jumătate a sec. al XX-lea, având o faimă internațională. A primit 55 de discuri de aur și a fost prima cântăreață care a câștigat un disc de diamant. A cântat și înregistrat nenumărate melodii de succes, multe devenind șlagăre. Timbrul vocii sale era ușor recognoscibil.

Din păcate, în plină glorie, Dalida s-a sinucis cu medicamente pe 3 mai 1987, după ce mai încercase o dată să-și ia viața, cu mai mulți ani înainte. De ce-a făcut-o? Aflând de moartea ei, un prieten a declarat revistei franceze Paris Match”: Odată, era noaptea târziu, Dalida îmi mărturisise este fascinată de ideea neantului”.

Aceeaşi revistă „Paris Match” scria despre moartea artistei în mai 1987: „Dalida, la 54 de ani, era încă frumoasă, cu aspectul ei de zeiță egipteană. (…) Dar suferința ei a subminat-o. În acea zi, anulase o seară la teatru și aștepta un telefon de la François Naudy, actualul ei iubit, doctor. El nu a sunat. Despre acest subiect Orlando va spune: „Nu de asta s-a sinucis. Să spun adevărul, ne închidea din ce în ce mai mult ușa…” Timp de 20 de ani, de la prima ei încercare, încercase cu curaj să alunge depresia care o rodea. „Viața este insuportabilă pentru mine”, a scris ea înainte de a dispărea.

 


Lasă un comentariu