Un băieţel de la un meci de fotbal din 1939 vorbeşte la telefon mobil

12.061 vizualizari
Click pe IMAGINE pentru marire

Mai ţineţi minte ştirea cu aşa-zisa „călătoare în timp” la premiera filmului „Circus” a lui Charlie Chaplin din 1928, ce părea că vorbeşte la telefon mobil? (https://www.lovendal.ro/wp52/o-calatoare-in-timp-la-premiera-filmului-circus-1928-al-lui-charlie-chaplin-o-femeie-vorbea-la-telefon-mobil/). Să vă mai dau un articol asemănător? Ce ziceţi de fotografia de la începutul articolului (click pe imagine pentru mărire)? Vedem un băieţel mic în stânga imaginii, care e singurul ce priveşte spre fotograf. Nu-i aşa că pare puţin îmbrăcat altfel faţă de cei din jur? Şi ce mai face? Nu-i aşa că vorbeşte la telefon mobil? Cum să nu!

Numai că e o problemă. Fotografia e din anul 1939, la un meci de fotbal din Dean Court, Bournemouth, Marea Britanie. Poza face parte dintr-o broşură din anul 1939, numită „Bournemouth – o staţiune britanică pentru toate sezoanele”.

Poate că băieţelul sună acasă să-i spună lui maică-sa că mai întârzie puţin în călătoria sa în trecut şi că ajunge la masa de prânz. Nu ştiu. Poate mai aveţi voi alte idei. Eu nu glumeam. Sau poate că glumeam…