Vă mai aduceţi aminte de celebrul şi îndrăgitul desen animat „Mihaela”? Câteva din „secretele” sale…


Cei care au peste 40 de ani îşi amintesc cu siguranţă din perioada copilăriei de „Mihaela”, un personaj îndrăgit de desene animate. Mihaela era o fetiţă cu codiţe, care alături de prietenul ei, căţelul Azorel, trece prin fel de fel de situaţii.

Mihaela a fost un personaj creat de caricaturistul Nell Cobar la începutul anilor ’70. Pentru „Mulţumesc Mihaela”, Nell Cobar a obţinut un premiu în 1971 la Festivalul de film pentru copii de la Veneţia.

Serialul a fost difuzat în România la televizor în anii ’70-’80, având un succes extraordinar. Secretul? Strategia de difuzare. Aventurile Mihaelei erau difuzate într-o rubrică fixă, zilnic, cu 10 minute înainte de ora 19, când era principalul jurnal de ştiri.

Foarte interesant, „Mihaela” nu avea voce ca alţi eroi de desene animate; în plus, muzica de la acest desen animat a fost compusă de celebra Margareta Pâslaru.

În anii ’80, Mihaela a fost scos din program, întrucât în 1985, Ceauşescu a hotărât scurtarea programului de la TVR, la doar 2 ore / zi în timpul săptămânii. Imediat după 1989, „Mihaela” a reapărut într-o revistă lunară, cu acelaşi nume, condusă de Nell Cobar. Revista şi-a încetat apariţia la moartea lui Cobar, în 1993.


Un comentariu la „Vă mai aduceţi aminte de celebrul şi îndrăgitul desen animat „Mihaela”? Câteva din „secretele” sale…”

Lasă un comentariu