Muzeul Michael Jackson sau cum americanii îşi exploatează cu succes morţii


michael_jackson 70Un muzeu şi un centru de artă, dedicat lui Michael Jackson, ar putea fi construit anul viitor, în oraşul său natal, Gary (Indiana, SUA), anunţă tatăl lui Michael, Joe Jackson, citat de cotidianul britanic The Telegraph. Megastarul american şi-a vizitat ultima oară locul natal în anul 2003, pentru a discuta de acest proiect, dar de atunci şi până în 2009, anul morţii sale, nu a fost făcut niciun progres în această privinţă.

Tatăl său afirmă că „E o zi minunată pentru mine, întrucât e un lucru pe care Michael şi familia mea şi-au dorit întotdeauna”.

Primarul oraşului Gary, Rudy Clay, a spus că acest proiect ar crea mii de locuri de muncă, şi, atunci când va fi gata, e de aşteptat să aducă anual cel puţin 750.000 de vizitatori. El a estimat că muzeul ar aduce comunităţii venituri anuale cuprinse între 100 de milioane şi 150 de milioane de dolari. Primăria oraşului Gary a donat deja 120 de hectare de pământ pentru construirea muzeului. Banii necesari finanţării acestei investiţii vor veni din donaţii şi de la diferiţi investitori.

P.S. Ce mă frapează pe mine din acaeastă ştire: e frumos să cinsteşti memoria unui mare cântăreţ, prin construirea unui muzeu, dar când primarul acelui oraş îmi vorbeşte în termeni de cifre şi bani…Totul se reduce la bani în lumea asta, nu? Să exploatăm cât mai mult moartea unui mare cântăreţ, pentru a câştiga bani! Frumos!


Lasă un comentariu