Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un mister dezlegat? Celebrul faraon Tutankhamon a murit de malarie

247

Tutankhamon8Cauza morţii celebrului faraon-băiat a constituit întotdeauna un mister pentru istorici. Dar acum, oamenii de ştiinţă, care au analizat ADN-ul din mumiile regale, au reuşit să creeze un arbore genealogic pentru conducătorul Egiptului, şi cred că el a murit din cauza şi a malariei, dar şi a unor anormalităţi ale oaselor, anunţă ziarul britanic “The Telegraph”.

Tutankhamon avea 19 ani, când era şeful celei mai puternice dinastii faraonice din Egipt. El a murit în anul 1324 î.Hr., atrăgând atenţia lumii, odată cu descoperirea mormântului său în Valea Regilor, în anul 1922, de către britanicul Howard Carter. Faraonul a murit fără să aibă moştenitori, iar cauza morţii sale a fost întotdeauna un mister. Decesul său a fost pus pe seama unei gangrene, a unui accident sau chiar a unei crime.

Dar acum, oamenii de ştiinţă, analizând un număr de artefacte din mormântul său, precum şi a altor mumii legate de faraon, sunt de părere că sunt pe punctul de a dezlega misterul morţii lui Tutankhamon. Echipa, condusă de Consiliul Suprem al Antichităţilor din Cairo, a petrecut mai mult de doi ani în studierea a 11 mumii faraonice (inclusiv cea a lui Tutankhamon), folosind tehnici antropologice, radiologice şi genetice.

Echipa a găsit că familia faraonului suferea de unele boli genetice, ca de exemplu boala Kohler, cea care face ca oasele să se necrozeze ca urmare a lipsei sau a vascularizării slabe a oaselor. De asemenea, în 4 mumii, inclusiv în cea a lui Tutankhamon, au fost găsite urme ale virusul malariei. Aceste oase necrozate, în combinaţie cu infecţiile date de virusul malariei, constituie cauza cea mai probabilă a morţii faraonului.

Orgoni Crystal