Continentul pierdut Kumari Kandam (Lemuria) din mijlocul Oceanului Indian! Vechile legende vorbesc de el! Şi el s-a scufundat ca şi Atlantida?


Kumari KandamCei mai multi oameni sunt familiarizati cu povestea Atlantidei, orașul legendar scufundat, așa cum a fost descris de filozoful grec antic Platon. Până în prezent, nu se ştie dacă această poveste ar trebui să fie înțeleasă ca un eveniment real sau ar trebui considerată pur şi simplu ca o poveste. Însă, există în sudul subcontinentului Indiei este o poveste similară. Aceasta este povestea continentului pierdut” al Lemuriei, adesea legat de legenda lui Kumari Kandam de vorbitorii de limbă tamil.

Termenul Lemuria își are originile în a doua parte a secolului al 19-lea. Geologul englez Philip Sclater a fost nedumerit de prezența unor fosile de lemurieni în Madagascar și India, dar nu și în Africa continentală și Orientul Mijlociu. Astfel, în articolul său din 1864, intitulat Mamiferele din Madagascar, Sclater propune ca Madagascarul si India au făcut odată parte dintr-un continent mai mare și a numit această suprafață lipsă „Lemuria.” Teoria Sclater a fost acceptată de comunitatea științifică din acea perioadă, ca fiind explicația modului în care lemurienii ar fi migrat din Madagascar în India sau invers în cele mai vechi timpuri. Odată cu apariția conceptelor moderne de placă tectonică şi continentală, propunerea lui Sclater privind existenţa unui continent scufundat nu mai era susținută.

Cu toate acestea, ideea unui continent pierdut a refuzat să moară, iar unii încă mai cred Lemuria a fost un continent real, care a existat în trecut. Un astfel de grup este cel al naționaliștilor Tamil. Termenul Kumari Kandam a apărut pentru prima dată în lucrarea din sec.al XV-lea Kanda Puranam”, versiunea tamilă a lui Skanda Puranam” (texte hinduse religioase). Cu toate acestea, legende despre un străvechi continent scufundat în Oceanul Indian au fost înregistrate în mai multe opere tamile anterioare. Potrivit acestora, a existat o porțiune de continent, care a fost odată condus de regii Pandiyan, apoi fiind înghițit de apele oceanului. Când povestea despre Lemuria din sec.al 19-lea a ajuns în India colonială, Lemuria a fost repede asimilată cu Kumari Kandam.

Legenda lui Kumari Kandam nu e doar o poveste, ci pare să fie încărcată cu sentimente naționaliste. S-a afirmat că regii Pandiyan din Kumari Kandam au fost conducătorii întregului subcontinent indian, și civilizaţia tamilă a fost cea mai veche civilizație din lume. Când Kumari Kandam s-a scufundat, locuitorii săi s-au răspândit în întreaga lume și au fondat diferite civilizații; de aceea, continentul pierdut a fost, de asemenea, leagănul civilizației umane.

Deci, cât de mult adevăr există în povestea lui Kumari Kandam? Potrivit cercetătorilor de la Institutul National de Oceanografie din India, nivelului mării a fost mai mic de 100 de metri în urmă cu aproximativ 14.500 de ani și de 60 de metri acum aproximativ 10.000 de ani. Prin urmare, este foarte posibil că a existat odată un pod de legătură între insula Sri Lanka şi subcontinentul Indiei. O dovadă pentru a susține existența lui Kumari Kandam estePodul lui Adam”, (numit, de asemenea, şi Podul lui Rama), un lanț de bancuri de calcar formate din nisip, nămol şi pietricele, care se extinde între India şi Sri Lanka. Această fâșie de pământ a fost odată considerat a fi o formațiune naturală, însă, curbura sa unică şi felul în care a fost realizată, arată că este o construcţie artificială, realizată de mâna omului (citiţi mai multe AICI: Între India şi Sri Lanka se află misteriosul “pod al lui Adam”, de 30 de kilometri şi cu o vechime de… 1,7 milioane de ani! De cine a fost el construit? De specia primitivă umană “Homo Habilis”? Să fim serioşi…)

 


Lasă un comentariu