S-a descifrat inscripţia enigmatică de pe mormântul regelui mayaş Pacal, aflat în piramida de la Palenque! Se bănuie că acest rege a fost un „astronaut antic” sau chiar un extraterestru!


mormantul lui PakalCercetătorii din Mexic spun că au decodat numele hieroglific aflat pe mormântul Palenque al vechiului rege mayaş Pakal (Pacal), acesta putând fi citit ca şi „Casa celor nouă sulițe ascuțite”, la mai mult de 60 de ani de la descoperirea mormântului.

Arheologul mexican Alberto Ruz Lhuillier a descoperit cripta în 1948, iar noi cercetări conduse de Guillermo Bernal de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic au făcut legătura dintre o inscripție din mormânt și alte hieroglife ale aceleiași forme. Cheia pentru descifrarea numelui a fost o hieroglifă care semăna cu un molar de jaguar și care a fost interpretată în sensul de „ascuţit”, asemenea unei sulițe cu muchii ascuțite.

„Acesta este un nume legat de război și reprezintă un aspect care nu a fost cunoscut anterior, până acum când hieroglifa a fost descifrată”, a declarat domnul Bernal, de la Centrul de Studii Mayaşe al universității, într-o conferință de presă ţinută în Mexico City. „Casa celor nouă sulițe ascuțite” este o denumire reprezentată de nouă războinici aflaţi în pereţii mormântului”.

Civilizația mayaşă, care a dezvoltat scrierea hieroglifică, un calendar și un sistem astronomic performant, a atins apogeul civilizaţiei sale între anii 250 și 900 d.Hr., în zona unde se află acum statele Guatemala, Belize şi Honduras.

Născut în anul 603, regele Pakal (sau Pacal) a urcat pe tron ​​la vârsta de 12 ani. El a condus un guvern prosper în orașul antic Palenque. Pakal şi sarcofagul lui au alimentat speculații cu privire la existenţa „astronauților antici.” Despre aceasta am vorbit pe larg într-un articol din 2013 intitulat „În piramida mayaşă de la Palenque se găseşte sarcofagul unui extraterestru!? Enigma basoreliefului ce ar putea reprezenta un astronaut şi nava sa spaţială„. Iată un scurt rezumat al acelui articol:

– Palenque este unul din punctele-cheie ale civilizaţiei dispărute a mayaşilor. Aici se află o piramidă, iar în interiorul ei, arheologul Albert Lluillier a găsit accesul către o criptă funerară, care adăposteşte sarcofagul regelui mayaş Pacal. Dar acest sacrofag a devenit celebru pentru ceea ce este sculptat pe basorelieful plăcii tombale. Basorelieful respectiv, bogat decorat, reda şi imaginea unui om care parcă manevra nişte manete!

– Ipoteza conform căreia basorelieful de pe sarcofag ar reprezenta de fapt un astronaut şi nava sa spaţială, a fost elaborată de omul de ştiinţă sovietic Alexander Kazantev. Fotografii din interiorul primelor capsule spaţiale pentru zborurile circumterestre – ce au marcat începutul „erei cosmice” (din anii 60) – au oferit o asemănare izbitoare cu imaginea cadrului şi a importantului personaj sculptat de pe sarcofag, care acţiona nişte manete! Întru totul la fel erau şi imaginile poziţiei înghesuite a astronauţilor care acţionau şi ei manete de la tabloul de bord al micilor aparate de zbor plasate pe orbite planetare! Mai mult: flăcările care au fost sculptate ca ieşind dintr-un complicat dispozitiv aflat în spatele neştiutului manevrant au sugerat la fel de apropiat „un motor cu jet reactiv”!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO