O posibilă maşinărie extraterestră gigantică pentru minerit a fost fotografiată de NASA pe asteroidul Eros


Eros este un asteroid alungit, în formă de arahidă, fiind cel de-al doilea obiect ceresc mai mare din apropierea Pământului. Având un diametru mediu de aproximativ 16,8 kilometri și numit după zeul grecesc al dragostei, Eros, acest asteroid a fost descoperit pe 13 iulie 1898 de Gustaf Witt.

Eros a fost şi unul dintre primii asteroizi vizitați de o navă spațială. Nava spaţială NASA NEAR Shoemaker a ajuns pe orbita asteroidului în jurul anului 2000, iar pe 12 februarie 2001, la sfârșitul misiunii sale, a aterizat pe suprafața asteroidului.

Imaginea de mai sus de pe Eros a fost preluată de la nava spațială NEAR Shoemaker la 1 mai 2000, la o altitudine orbitală de 53 de kilometri şi arată, conform NASA, un bolovan dreptunghiular mare de 45 de metri. Dar este într-adevăr un bolovan sau ar putea fi un fel de maşinărie veche de minerit?

Având în vedere faptul că datele culese de nava spațială de pe Eros, în decembrie 1998, sugerează că asteroidul ar putea conține 20.000 miliarde de kilograme de aluminiu și cantități similare de metale rare, cum ar fi aur și platină, nu este puțin probabil ca așa-numitul bolovan să fie, de fapt, o mașinărie minieră folosită de o civilizație extraterestră avansată pentru extracția tuturor acestor metale valoroase.

Fotografia originală NASA: https://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA02905


Lasă un comentariu